Besök på Bynanders motormuseum och i Plombo 2023-06-12

 

De som valde att delta i utflykten till Bynanders motormuseum i trakten av Svenljunga och till Plombo fick en 8-timmars upplevelsefylld dag. Vackra och roliga vägar ofta inramade av lupiner. Vackert väder. Naturen i sin skönaste vår/sommarskrud. Mycket lövskog och öppet landskap. Fin bilåka. Speciellt för de fyra som körde taklöst. De som valde att enbart besöka Plombo fick lite mindre av samma vara. Långvägarna avåt en god lunch på Limmareds värdshus. Några vågade sig t o m på den berömda snitzeln.

Bynanders motormuseum är  produkten av Per Bynanders önkan att rädda ett antal fordon från Göran Karlssons(GeKås= Ullared) dödsbo. Som ICA-handlare i Tranemo och Svenljunga, fastighets- och skogsägare fanns det kapital att satsa. Nästan onödigt att påpeka att han äger en Porsche, vilken ICA-handlare gör inte det? Fordonssamlingen  är välskött och följaktligen i mycket gott skick, nästan som nytt. Lokalerna är ljusa och välhållna. Många klenoder från svunna tider trängs i två byggnader.

PLOMBO

David Lindström "Plombo" är välkänd i SSJ- och rallykretsar. David hälsade oss välkomna och delade med sig av sin livshistoria och sitt rallykunnande. Han gick igenom sin bil från splitter fram till vinge bak del för del med utförliga tekniska beskrivningar av sina detaljlösningar. Dessutom om däck/sommar som vinter, bränsle och  vägbeskrivningarnas/sträcknoternas språk och innebörd. Sammanfattningsvis 2,5 mycket lärorika och givande timmar. Som avslutning serverades SSJ's livrätt korv med bröd av hustru Monica och dotter Frida. Även vägen ut från Plombo till Nissastigen bjudder på körupplevelser.

David lät meddela: "Tack för i dag. Jag tycker det blev bra. Bättre än jag trodde med stort intresse och engagerade människor."  Vi säger det detsamma fast omvänt.

 

                 

Christer, Marianne, Lars, Peter, Kalle och Conny avnjuter lunchen på Limmareds värdshus. Fattas på bilden gör Kjell som fotade. 

Kalle vågade sig på den medelstora schnitzeln 

Vi som var med: Conny, Peter, Marianne, Christer, Kalle, Lars, Kjell, Michael, Torgny framför bilarna. Den skymda Mustangen ingick inte i vårt gäng, men ägaren var snäll och fotograferade

Studebaker

Liten överblick av del av lokalen. Övervåningen innehöll et mycket stort antal motorcyklar och mopeder

Dammskyddet är på bilarna. På vägarna gick det taklöst.

Connys ögonsten framför entrén till Bynaders Motormuseum

Hos David "Plombo"

David har stor expertis på rallydäck. Här ett Pirelli grusdäck

I Plombo har Jan, Per och Gunnar(ny medlem) anslutit, vilket gör att sammanlagt 12 personer deltog

Livrätten varm korv med bröd serverades i överflöd av Monica och Frida. 

Vi tackar familjen Lindström för gästfriheten och en fin upplevelse på plats uti Plombo, Smålands nav.

Text och foto: I huvudsak Kjell Adelsund