• Hem
  • Sällskapet

Sällskapet

Sportvagnssällskapet i Jönköping (SSJ) startades 1993 och har nu stadigvarande runt 175 medlemmar. Det som främst förenar oss är vårt intresse av och för bilar, gärna men inte nödvändigtvis sportbilar, och bilkörning. Sportvagnssällskapet har sitt ursprung och säte i Jönköping, men har medlemmar i hela Syd- och Mellansverige. Vi träffas en gång i månaden, företrädelsevis första måndagen, under lättsamma förhållanden. Alltid med någon form av aktivitet. Sommartid kan det vara allt från picknick i det gröna till bilslalom på någon välvilligt utlånad asfalterad plan. Någon gång per säsong hyr vi en tävlingsbana för att under ordnade former förkovra oss i spårval och bromspunkter.

Gemensamma besök på motorrelaterade tävlings- utställnings- och uppvisningsplatser förekommer titt som tätt. Vintertid händer det att medlemmar öppnar sina garage så att vi andra kan ta del av framtidsvisionerna. Annars träffas man över en kopp kaffe och berättar skrönor och vandringssägner. Och söker tröst hos varandra för de bilar man gick och sålde, eller köptillfällen som missats. Föredrag, studiebesök och filmvisning är andra populära aktiviteter.

Föreningen är ansluten till Svenska Bilsportförbundet så man kan ha sin tävlingslicens i Sällskapet.

 

Medlemsansökan

Ansökan sker till vår medlemsansvarige Anders Claesson Tel: 070-566 23 25 eller  e-post 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 Uppgifter som skall ingå i ansökan är:

Personnummer *
Namn *
Adress *
Telefon *
E-post *
Entusiastbil
Eventuell tävlingslicens

* Obligatoriska uppgifter

Därefter godkänner och beslutar styrelsen om ett eventuellt medlemsskap. Har du frågor om sällskapet är du välkommen att höra av dig till ordförande Kjell Adelsund på telefon 0703-14 91 04

Medlemsavgiften är 300 kr om året. Sällskapets Bankgiro är 5744-3962. Avgiften betalar du själv direkt, vilket är smidigast, (glöm då inte namn och adress).