Säsongsfinaler i Falkenberg

 

I Falkenbergs motorklubbs kompetenta och varma famn låg uppdraget, i år som många tidigare. Det var dagarna innan höstdagjämning och sommaren tog ett stiligt farväl, men bjöd in hösten om morgnar och kvällar. En sista rapportering blir det från undertecknad, nu då en ny webbis tycks vara på gång. Mer om detta lär komma.

 

Björn Otterberg rullar fram till line up... Med son Thomas
Björn Otterberg kom att i högsta grad vara delaktig i en av helgens hetaste dueller i formel ford. I sin Merlyn fightades han hårt, enträget och länge med Michaela Månlycke till kommentatorers och åskådares gamman. Inbromsningarna efter rakan inför chikanen var sena, vägvinnande och knivskarpa.

Björn bromsar sig förbi Michaela Månlycke i slutet på rakan.

Anders Öberg före Björn och Michaela.

Michaela som också, tack vare Torgny Johansson, fick nöjet att tävla i dennes March 812 Formel 2:a. "Det är nästan svårare att gå ner till formel ford än upp till F2, eftersom Marchen har sådant grepp."
Sonny Johansson, snabbaste F3:a, före våra SSJ:are
Anders Lofthammar, trea bland F3:orna om lördagen. Om söndagen fyra.
Magnus Ramsö före Michaela
Michaela Månlycke behärskade transiteringen från formel ford till F2:a med den äran.
Magnus fyra (bland F3:orna) om lördagen och trea på sndagen
Att Loftis Ralt började understyra är inte så konstigt då man ser vänster framvinge, tillstukad efter en smärre come together. Smärre, Anders uppfattade inte tillfället själv.
Jan Fredriksson

 

Klockan är i runda slängar 12
femsnåret sex

24-isch och jag och Ande(r)s kommer hem till husbilen efter en runda hos Mats (den förslagne) tillsammans med våra F3-kamrater

Anders Arildsson P-G Johansson

 

Tommy Benscik tar ledningen i GTS-heaet före bl.a Claes på innern i det andra av dagens superheat.
Lotsen
PG
Sen inbromsning och Bengt-Åke Bengtsson tar täten
PG i hälarna på Lars Weigl, och PG körde som fan utan mellangas och drar snart förbi...
...snart.
Claes fyra om lördag, tvåa om söndag
 

 

Claes bromsar sig förbi Jonas Bengtsson i Corvette
Inte fan visste jag att Arvid skulle ta totalsegern för hela alltet (även om det inte förvånade som sagt) så icke i helvete att det blev så mycket Arvidplåtande som denna tilldragelse ju naturligtvis borde uppmärksammas i. Tvärtom tyckte man från sida att det såg ganska lugnt ut. För att vara Arvid. Alltså. Brett och fort gick det som vanligt.


Är det Ande(r)s Claesson som redan hunnit klart med sitt Cobra-bygge? Ja.

När man ser Bosse Johansson i hans PRC slås man av hur långt fram han sitter i bilen och då tänker jag på en artikel jag läste i veckan: Dario Franchitti testkörde en Porsche 917 och han slogs av hur fötterna sköt ut långt framför framhjulen och skulle vara de första att mottaga betongfundament och trädrötter vid en smäll. Bosse?
I helgens första heat tog soppan slut, i det andra gick drivknuten sönder inför start. Lika glad ser han ut för det.
 

Nå, nu är det höst. Vi skola alla flytta.

 
Göran