Garagebesök hos en Alfista 26/10

Skriven .

Välkomna till Huskvarna Folkets Park på måndag den15:e kl 17.00. Loppis och oljeföredrag......och fika så klart.

 

 
 
Vad är en Alfista.
 
På nätet kan man läsa att Alfa Romeo-ägare ofta har en stor trogenhet till märket och kallas Alfisti, i singular Alfista. Alfa använder själva begreppet för att poängtera individualitet som märkets styrka tillsammans med sportigheten. Svenska Alfisti samlas i Club Alfa Romeo Svezia. Nörd lär det heta på svenska, eller det kanske är att ta i? Nördsällskapet i Jönköping, nää.
Alfa grundades 1910 i Milano som Anonima Lombarda Fabbrica Automobili - Lombardiets automobilfabrik. Efter att bolaget hamnat i en akut ekonomisk kris 1915 togs ledningen av Alfa över av Nicola Romeo och hans bolag, och voilà Alfa Romeo föddes.
Har man som Kalle har målet att renovera två väl patinerade Alfor till originalskick så bör han ha rätten att sätta titeln Alfista i telefonkatalogen. Grattis Kalle om det är klar till vårdagjämnigen. En Berlina och en Alfetta står i pipelinen.
30 snackaalfaochannatsportbilsrelateratochdrickakaffesugna Sällskapare infann sig. Jo det klart hade de inte infunnit sig så hade de inte varit där, snarare nån annanstans. Förhoppningsvis.! Var hade annars varit. Ingenstans?
Förgyllde kvällen gjorde betydligt fler än samtliga, det är helt säkert. Nästan.
 
Text och foto: Kurt Bertilsson.   Fler bilder finns på vår Facebook-sida