SSJ's banmöte på Sviestad 27 augusti

 

 

Text: Kjell Adelsund Foto: Peter Karlsson(två första bilderna) övriga Kjell Adelsund

Alla väderappar, som konsulterades flitigt dagarna innan, lovade upphörande regn. Fanns en viss oro att många av de anmälda skulle utebli, men tji fick vi. Alla utom en, som hade förväxlat datumet, ställde upp. Respekt. Några frekventa deltagare hade giltiga skäl att utebli. T ex 356-klubbens årsmöte.

När organisationskommittén efter färd genom regnigt morgonlandskap anlände till banan var det blött, blött, men regnet var på upphällning(!!). En efter en eller ibland två och flera anlände deltagarna. Skönt att lite väta inte avskräckte. Till slut med i elfte timmen anländande långväga anländande bl a far och son Garcia från Ystad i nyinskaffad Corvette Z07, med skönast mullrande ljudet, var det 18 deltagare och 15 bilar (9 Porsche, 1 BMW, 1 Lotus Elise, 1 Mazda MX-5, 1 Nissan GTR, 1 Corvette, 1 Hjertberg Special).

Peter hade införskaffat ett depåtält, som visade sig vara guld värt. Incheckningen gick som en dans under taket i Dans väl förberedda regi. Det swishades  pengar så det stod härliga till till Anders, som för dagen var på hemmaplan. Inte för att det gick ihop sig fullt ut, men smakar det så kostar det och alla har möjlighet att delta.

 Nya byråkratidämpande åtgärder som egenbesiktning av fordonen underlättade för arrangörsstaben att snabbt få deltagarna på banan. Ett nygammalt koncept som provades var en uppdelning av deltagarna i två grupper, varav den en var lugna gruppen. Dit valde enda kvinnliga deltagaren Camilla att anmäla sig. Delade Magnus nyinskaffade Lotus. Respekt. Så nu skulle den efter regnet hala banan i stället sålla agnarna från vetet.

Erfarenheterna från uppdelningen i grupper tar styrelsen med sig för vidare finslipning.

Förvillande likt ett banmöte i Porscheklubben, men några katter har smugit sig in bland hermelinerna,

Trevligt att se Torbjörn på banan igen i sin nyinskaffade Targa. GT3 RS'n avyttrad.

 

Så släpptes då de körsugna i väg ut på banan med flitigt deltagande Bror i täten. Bilden är inte signifikativ för körpassen, som i regel hade hög beläggningsgrad. När väl bron kommer på plats till nästa år och kravet på översläpp var 20:e minut bortfaller, kan 15-minuterspass tillämpas i stället för 20-minuters

Banan var inledningsvis våt och hal, men eftersom väderprognosen stämde  med ihållande uppehållsväder, så torkade banan snart upp. Det gasades friskt och, som var tanken, lite mindre i lugna gruppen. Några hala partier återstod och viss gränsöverskridande verksamhet idkades, dock utan större skador än lite temporärt tilltufsat självförtroende.

Svarta flaggan fick hållas fram ganska få gånger och i Dans fall räckte det med en sidoförflyttning vid utgången till rakan för att undvika det förargliga blinket i ljudmätaren.

P g a skribentens och fotografens roll som övningsledare blev det inga körbilder, men alla sjöng mötets lov. Bilden är från eftersnacket. Dan stod. för hela. förberedelsejobbet  och administrationen. Peter och Kjell för stöd av genomförandet.

 

Ende deltagande av SSJ's aktiva racerförare Magnus deltog i banmötet i nyanskaffad Lotus, som välvilligt delades med Camilla. Hon fick definitivt blodad tand och återkommer förhoppningsvis som pernmanent medlem och förare i nära framtid.

Bilden är från hemresan genom Gränna.