VELODROMLOPPET

DET HAR VARIT HISTORISKT REVIVAL IGEN. Vad som startades på Knutstorp ifjol övertogs av Gelleråsen och Karlskoga i år. De snickers och tweedkostymer som ikläddes då, ikläddes nu. Den happy-old-day´s-känsla som präglar moderkonceptet i Goodwood och hyggligt präglade Knutstorp, präglade till viss del även Velodromloppet. Det var många tävlande bilar och gott om publik, men charmen från Knutstorp nåddes inte riktigt. Därtill är Gelleråsen med omnejd alltför platt - på flera sätt. Det var mer "nu sätter vi det här" på Knutstorp. Alltjämt och likväl var det en tillställning väl värd att bevista.

Vi hade en uppsjö, eller åtminstone fem, medlemmar som tävlande. Fyra av dessa körde Austin Healey 3000. Claes Andersson, PG Johansson, Nisse Nyblaeus och nu även Anders Lotsengård som ju länge levt i gränslandet till Sällskapet. Den femte var Björn Otterberg i sin Merlyn i formel ford. Alla körde fort och bra. För närmare resultatgranskning, se HÄR.

Nästa tillfälle för de racinghistoriska serierna är på Knutstorp den 3-6 juli. Då kompletterat med sportvagnsserierna. I detta nu är över 300 bilar anmälda till racingen och över 100 till rallyt, och anmälningstiden är inte slut...

 


Ny medlem i SSJ: Anders Lotsengårdoch en femte...

 


Leaving the pits

 


Brutal nederländsk Corvette som vann första heatet!

 

 


Nisse

 


Lotsen

 


PG före klassisk svensk bil: Focus mk 6

 

 


Claes

 

 

 


De kördes klassisk gocart också - här en elegant formel A utan plastpåhäng

 

Torgny Johansson - March formel 2
Anders Hedensjö - Ralt formel Atlantic

Vassa formelvagnar


Martin Bullock från Australien i Chevron B17C - formel 2

 


Janne Brunstedt var rasande snabb i Chevron bland formelbilarna - tvåa i kvalet!

 


Johan Sturesson - the Porsche 934/5

 


Fet norsk 911 RSR as they were intended

 


The Bergers

 

 

 

 

 

 

 


The Healey/SSJ gang

 


Man vaknar en morgon och blickar ut för att lokalisera sig...