Måndagsträffen 5 Maj 2008 uti Borås

Text: Kjell och foto: Anders

Åtta tvåsitsiga ekipage samlades framför Stora Hotellet för att anträda färden mot kvällens utflyktsmål Lennart Larssons klassiska verkstad i Borås. Då informationen om målet kommunicerats sent, avstod ekipagen från Eksjö färden, men resten drog i väg. Farten steg liksom förväntningarna. Då ca halva sträckan tillryggalagts upphanns ett riktigt entusiastekipage med 2 ynglingar från Taberg: Roy och Staffan i Roys MG A. Nedcabbat så klart.

Väl framkomna kastade sig de 14 deltagarna över alla godbitar som fanns inne på verkstaden. Mest bettittad blev den Porsche 996 Cup, som skall gå 24 timmarsloppet på Ringen nu i slutet av Maj. Efter en stund sansade sig skaran så att Lennart fick en chans att berätta om sig och sin verksamhet. Lennart är strängt uppfostrad genom ett långvarigt militärt förflutet som armetekniker och sedermera verkstadschef på I15. När regementet lades ned tog Lennart chansen att dra igång egen verksamhet. Lokaler eller snarare plats erhölls i anslutning till Christer Pernvalls fruktsamma verksamhet. Efter att ha rest väggar, byggt kontor och panncentral kunde bilskruvandet börja och på den vägen är det. Från att initialt mycket sysslat med nytto- eller sportfordon, främst av tysk härkomst med luftkylning, har förskjutning mot racingfordon skett.

På plats i verkstaden, som är mycket välutrustad, fanns förutom Pernvalls 996 Cup ett par 911:or under upprustning. Den ene till 911 R den andra till jag kommer inte i håg vad, men den tänkta användningen är Midnattssolsrallyt 2009 och historisk racing. 911 R:en är tänkt att gå Carerra Panamerica. Efter en stund anslöt Christer Pernvall och han fick många goda råd inför Nürburgring 24h. Han har ju bara kört det 2 gånger innan. Expertis kommer ju dessutom att finnas på plats i form av era utsända, Anders, Fredrik, Kurt och Kjell. Tillsammans med en hel stab av mekaniker från Porsche Center i Borås och en hel hög reservdelar och däck. 4 slicks per 2h går åt (*12). Höga driftkostnader på disse bilarna.

-Det var en fin bil denne. Får jag titta innne i?
-Nej, helst inte Kurt. Kurt!
- Åhh det var en fin bil denne. Vad är det för nån?
-Är det japanskt?

-Nej det är den nya modellen av porsche, 996 kallar de den.

-Åhh hujedamej. Det var det värsta. Då måste jag ut härifrån. Illa kvickt.
__________________

-Porsche säger du? Men vafför ska de göra dem så förtvivlat svåra att ta sig ut ur?

-Men vad skulle du tvunget in och göra?

-Jag ville bara titta lite. Får jag fan nu?
_________________Visst har man hört talas om att de brukar uppgradera Porscharna en årsmodell eller två, men det här var väl ändå att ta i?


Titta vilka fina bullar det bjöds på.

Tiden går snabbt när man har roligt och efter att ha avnjutit kaffe och bullar avtackades Lennart med SSJ’s hedersdiplom och skaran skingrades i olika hastighetsskikt på vägen hemåt. Hoppas Roy kom ihåg att vattna MG’n.