Svenskt sportvagnsmeeting av 2010 års upplaga präglades av värme, mycket bilar, DNS:er, tollisioner, överlägsenhet, trevnad och ett klargörande av vilken version av GT man bör hålla sig till.

Jag hade året till ära förärats med ett styck pressackreditering (tack) på det att jag därmed fick placera mig mer på de platser jag önskade vid fotografering. Icke helt. Två gånger blev jag, mycket vänligt, men bestämt, tillrättavisad. Det måste jag säga, då jag nu kom att stå nästan bland funktionärer och flaggvakter, att jag blev imponerad av organisation och kommunikation mellan posteringar och mellan posteringar och tävlingsledning.

Vad gäller oss ssj:are var det så där kan man säga. Jocke Glaes, som av Sällskapet fingo tusen kronor att fritt disponera, såsom en uppmuntran i sitt tävlande, kom för sent till tidsträningen och fick därmed starta sist i lördagens heat. Bosse "Gas" Johansson hade problem med punkteringar, (icke på bilarna. På sig själv - lunga) och kunde därför inte köra alls. Därmed missade vi alltså främst 47:an. Moped körde han. Johan Wållgren hade annat för sig och för SID:en och Anders Lotsengård tog det slut efter lördagens heat. Något - (jag har glömt) gjorde en söndagskörning omöjlig. Detta syntes på Anders på lördagskvällen. Så det var alltså lite si och så med ssj:ska framgångarna.

Det blir bättre. Nästa år har vi förhoppningsvis även Loftis i Elan och Claesson i MG på startlinjen.

En emotsedd fight kom av sig redan innan start: Rune Tobiasson mot K-G Almström i BMW-vagnar. Tobiasson körde inte sin gamla bil och därmed blev inte framfarten av förväntad karaktär och så slutade det med att Anders Berger vann i överlägsen stil.

Fighten Tommy Brorsson vs Rolf Myggan Nilsson hade också varit intressant men Myggan körde inte. Många av klasserna var intressanta på förhand men det blev ganska ojämna heat. Förutom i Modsport då.

GT står i bilsammanhang oftast för "Gran Turismo, en italiensk term för en speciell typ av bil (det engelska uttrycket Grand Tourer förekommer också). En GT-bil utmärks av att den är sportbil som fungerar till annat än rena sportändamål, oftast är den avsedd att transportera två personer och deras bagage så snabbt och bekvämt som möjligt över en längre sträcka." säger Wikipedia.
Men det kan också (i felaktiga kretsar/farligt sällskap) mer referera till den engelska spritdrycken Gin, kombinerad med läskeblaskdrycken Tonic. Lekfullt och nonchalant använder man sig (i vissa kretsar) av detta: "Vi tar en GT". Detta kan leda till allvarliga följder för de icke så bevandrade och naiva som omedelbart tänker på sportbilar då GT kommer på tal.

Till följd av allt detta och därför, är alla bilder tagna på fredag och söndag.

 

Pelle Svensson i f.d Uffe Svenssons underbara Ralt från 1976

 

Joakim Broström i Ralt från 1989


 

Kolfiber och vingar i snabb Westfield som var ordentligt inblandad i toppstriden i heta modsport.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Staffan Borgström

 

 

Samma bil nu och då

Ove Victorin i Porsche med historia. En gång tillhörande team Kubero med Bengt Ekberg, Kurt Simonsson och Roland Larsson och i den senares ägo såg den ut som nedan här i Knutstorp 1975. Som det kan bli. Ove har alltså valt att konventera den ytterligare några år tillbaka i tiden och som den såg ut då.

 

Borgström igen under träning med snabbe Jens Jeppesen som senare gav Brorsson en hård match om segern

 

 

 

Sunbeam Imp

 

 

 


 

 

 

 

 

Snabbaste Midget jag sett: Palle Kragh Rühe.

 

 

Segrande tysk i skön engelsman: Peter Stöhrmann

 

hårt jagad av Jörgen Brynne

 

 

 

Modsport
innehöll få men spektakulära bilar och kom att ge de mest spektakulära racet.

 

Huvudrollsinnehavare: Jan Tolli, Villy Zielinski och Joakim Granfors.


Villy Zielinski tog ledningen...


...före Joakim Granfors


...och Jan Tolli


Först var det Tolli-Granfors

 

Sedan alla tre

 

och slutligen avgörande Tolli-Zielinski om ledningen


Han fick revansch på söndagen

 

 

 

 

 

Ronnies gamla March 721X

 

 

 

Gott o blandat

 

 

 

 

Palle Pedersen gav toppelanerna fullt upp.

 

Tommy Brorsson körde Cortina ock

 

 

 

 

 

 

 

Anders Lotsengård

 

Bengt-Åke Bengtsson

 

Palle Pedersen

 

 

 

 

Kjell Johansson dök upp i exklusiv MG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har ni svårt att se i det mörka? Grattis. Jag började ljusa upp bilden men ångrade mig snart.
Ja det var en catwalk det.

 

och solen gick ner och mörkret lade sig över ond och god. Det märkliga var att den inte tycktes gå upp på söndagen detta trots värmerekord och grejor.

 

Men Sommaren fortsätter. Kanske någonstans nära dig, kanske i Frankrike.