Trafikverket har blivit en toppstyrd hierarkisk kortsynt koloss. Ja jag vet det från mången pålitlig källa. Så var det sagt. Trots det klyver nya 31:an genom landskapet utanför Tenhult på vackert och smidigt vis. Nu färdades många för första gången på sträckan på väg till slalomen i Eksjö. Hela den sträckan färdades icke våran Björn. Han bor ju om hörnet. I våras kom han i baronsk utstyrsel och Lotus Westfieldsk (sorry Björn och Chris Smith) Elva. Denna gång kom han i Eicher diesel av 48 års modell. Eller om det var 48 - 56. Det där med att släppa fram barnet i sig. Vissa har större fallenhet för det. Jocke och Bosse bjöds på runda på bönpallarna. Likt uppraggade vinplockerskor.


 

Henrik kom i sin välpreppade M3:a som förhöll sig fantastiskt lågt och stadigt till tyngdkrafter och energiförflyttningar. Och fort gick det. Och intresse drog den.


Själv var jag i Hofsnäs i lördags och talade foto med mästerfotograf Peter Gunnars. Jag frågade: Vilka slutartider använder du? "Ja 30 till 50. Testa!" Oj, ja därför körde jag idag enbart på 50 på rörligt föremål. Därför blev de flesta bilder av det suddigare slaget och urvalet ringare. Kom din bil därför inte med så beror det på detta. Man måste som Gunnars sa: "testa".

I övrigt var det kanonväder, kanonkorv och en lite förändrad bansättning och dubbelvarv som gällde i själva körningen. Träning inledningsvis och tidtagning sedan. Ackurat som sist. Kanon.

 

 


Niclas åter i Alfa

 

 

 


Det skrek nåt alldeles i Ande(r)s däck. Hade de rykt i samma utsträckning så hade MG:n höljts i vitgrått på bilden för här kasas det rejält.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Resultat

Så här såg Bosse ut efter att han sammanställt resultatlistan. En uppsyn som kan upplevas som lite opassande om man efterspråkar egenskaper som ödmjukhet och respekt. "Försök samla dina anletsdrag Bosse", sa vi till honom.
"Okey", svarade Bosse allvarligt och samlade sig. Han verkligen försökte.
Det här var vad han lyckades åstadkomma. Sedan drog han topp-tre:

 

1. Bo Johansson
2. Henrik Lutgård
3. Jocke Glaes.

resten av listan har jag inte delgivits. Bosse tycker väl inte den har något allmänintresse.

 

granskning av resultatlistan

 

 

Sen drog vi hemåt längs den där nya sträckningen. En ormvråk sänkte sig mot mig och MG:n och var bara centimetrar från en kollision. De krökta klorna och tarserna dök plötsligt upp framför ögonen. Som jag vart en åkersork. Anledningen är i skrivande stund oklar. Ormvråken är mitt totemdjur, därför får händelsen mig att fundera.

 

 


Och vart nu???