7 JUNI 2004

JUNIMÖTE HOS BO RIDSTRÖM


Mot Sherwoodskogen! Eller Mullsjö eller nåt.

Engelsmän: Anders MGB och Piejkos Jensen
Nationell o annan blandning
Tyskar: Pärs Audi och Björns täckta 911


Tro det eller ej men dessa herrar har en gemensam historia sen Krimkriget eller nåt.

Mullsjö:
Bo Ridström välkomnade och berättade om sin racingkarriär som gått via premiär på Axamosjöns is i hundkoja, över SAAB:ar och sedermera Ford Capris på bana under början av sjuttiotalet. 75 sadlades det om till den då så populära SuperStar-serien med grupp1-trimmade jänkare med stora vingar och gapiga förare, där vi som var med minns Bosses val av den tidigare Camaron från 69 istället för den vanligare Z28:an. Därefter följde superlåg Camaro i Special Saloon-klassen och sedemera Lotus Esprit med både V8- och V6-motor. Ifjol iordningställde Bosse en Camaro för SLC-serien för uthyrning. I nuläget är den, eller de, inte ihopplockade.

Bosse har flyttat familj och företag från Norsborg till Mullsjö och preparerar framförallt V8-motorer till fulländning. Han förevisade hantverkskonsten för oss. Ljuva tider för alla amerikaniserade fordonsägare i dessa trakter. Nu lär det komma att dundra över nejderna. Det kommer "Stenansiktet" att se till.

Vi välkomnar honom också i klubben och får förhoppningsvis se honom på någon av våra gasövningar framöver. Då blir det i SLC-Camaron med nr 27. Det hade varit riktigt roligt.

På blixvisit - March 871 - 001
Denna March 871 fanns för tillfället på en kort visit hos Bosse. Den kördes i Can Am 1981 av Bobby Rahal, Teo Fabi och Danny Sullivan. Idel ädel fortåkaradel med andra ord. Ägdes då av Paul Newman. Bilens data förtäljer följande: 5 liters Chevamotor på ca 600 hk. Hewland-låda, 800 kg och 350 km i topp. Bilens Formelbilsinspirerade front överraskar - att redan 1981 ha en areodynamisk front som dagens Le Mans-vagnar har är lite imponerande. Men så är det ju en engelsk bil. Och framhjulen är åttiotalssmå. Den högra bilden äro förstoringsbar. Bilen är förövrigt till salu. Miljonen, i runda slängar.


 
Bosses Camaros: Två hukande och preparerade för SLC-serien och SSJ:s körövningar givetvis. Den högra är en 69:a som Bo körde med på sjuttiotalet och lyckats hitta för något år sedan. Det skall bli intressant att se dess återkomst. Trion är klickbara.

 


Man tar seden dit man kommer, man är flexibel, man vill inte stå med skjortan i kalsongerna då blixten går,
man vill vara ett med racingkulturen, man vill fika samtidigt som man är en del i det hela, man vill vara en go gubbe.

Tack för kaffet.