NÄR DUELLEN ÄR ÖVER

 

Sen åt vi korv och åkte hem.

INLEDNING

Allt vad som skedde, skedde mellan dessa bilder: samling vid pumpen klockan åtta dit fem personer kom, en färd genom öppna vidder, framkomst och en grillning med en korvgeneral som för dagen hette Peter.

LÅT MIG MED EN GÅNG FASTSLÅ: trots få startande (som brukligt på premiären), ca 100 bilar, så var årets rhk-inledning på Kinnekulle ring mycket njutbar. Och även om tillresta ssj:are var hyfsat lätträknade, ca 15 individer, så var även vi väldigt njutbara. Väder och korv skall sedan läggas till detta - se där har ni en karamell som smakar mumma.

Vi hade sex förare från sällskapet och sju bilar. Björn Otterberg i formel ford, Claes Andersson i både Healey och nu även i Opel Kadett, PG Johansson och Anders Lotsengård i Healeys och Arvid Viktorsson i Opel Ascona. Plus att domare för det hela var vår Tore Lax, som blev blixtinkalld ifrån rallyskogarna.

Då det var få bilar anmälda i de olika STD och GT-klasserna från 66 och uppåt slogs heaten ihop och far (Claes) fick möta son (Arvid), och även om de var få, var de rara. Bilarna. Gamle gokartvärldsmästare Lennart Bohlin i en Lucky Eddie-Corvette och Claes då i Opel Ascona GT/E som körts av Anders Kulläng i skogen, nu förädlad till racing. Bohlin vann men Claes låg hela tiden nära bakom och var bara drygt två sekunder bakom i mål. En imponerande debut. Dock var Claes lite bekymrad efteråt: bilen gick redan så bra att han inte visste hur han skulle kunna få den snabbare, och de tider han presterade menade han inte riktigt nådde ner till Berger och de snabbaste Escorterna i klassen. Man skall icke dra förhastade slutsatser på tider satta under olika år, säger racinghistorien.

Arvid körde sin Ascona som i fjol: brutalt och galet fort. Nu tvingade han dock bryta då växelspaken hoppade ur läge. Om lördagen gick det både bättre och sämre - han blev trea men med en ordentligt ihopklämd bil, sammanpressad mellan tvenne kollegor på rakan under bron. Claes tvåa även då.

Claes jagandes Bohlin...
...och före Lars Weigls vackra 911
Arvid vänder den vackra sidan till
 

FORMEL FORD

 

Björn Otterberg imponerade i sin klassiska Merlyn, han körde till sig andra träningstid, blev trea i lördagens heat och fyra på söndagen. Mycket bra, men va med trenden?

 

FORMEL ELIT

Så var Torgny Johansson tillbaka, efter startkraschen häromåret, med sin underbara March 812. En fröjd för öga, öra, skönhetssinne och storhetsvansinne. 50,5 gjorde han varvet på.

Tomas Otterberg i sin Van Diemen RF81 formel 3:a blev tvåa rätt igenom. Liksom för den snabbaste standardvagnsklassen var det ont om de snabbaste formelbilarna. Tyvärr.


GT/GTS-65

Ja så var det då GT/GTS-65-heatet. Här har vi ju både Claes, Anders och PG - alla vältrimmade och sköna som anscarlotter. Lite i skymundan bak den dramatiska tätfighten körde Claes in som trea före Anders och PG på sjätte plats. Att det blev något konstigt vid mätningen av ett par bilar efter målgång, vilket kom att påverka resultatlistan skiter vi ett stort jävla stycke i här och nu.

Det ser ut att kunna bli en trevlig racingsäsong även denna. Gutår!

Göran

På väg mot Depåkurvan och vidare mot starten
Schildt
Claes
PG
Anders Ek före PG, Emil Larsson, Elmon Larsson och Jimmy Edvardsson
Anders före Per Norberg
Utgången på rakan för sista gången, Bengt-Åke sakta, sakta på väg förbi...

 

Trio skånska elaner
Jimmy Edvardssons fina MGB var en ny trevlig bekantskap
 
Kjells, Görans, Thures, icke-ssj:are, Dans och Arvids