RHK på Kinnekulle
23-25 augusti

LIVET ÄR EN SKÅDEPLATS och vi ssj:are är satta att fylla de roller som krävs för den racinghistoriska scenen. Det är måhända överord på både det ena och andra viset, men vad gör det då sommarens slut skönjas. Även om denna tisdag kväll då jag skriver dessa rader talar 20 grader, sol och vindstilla. Med andra ord juli. Det var hyggligt varmt även den 23 augusti då RHK samlades på Kinnekulle ring, men markernas gröda och luften talade då efterår. Höst. Av jord är du kommen, jord skall du åter varda.

På plats hade vi som vanligt ett gäng medlemmar. I Healeyklassen, eller GT/GTS -65 som den ännu officiellt heter hade vi Jocke Glaés, PG Johansson och Nisse Nyblaeus. Herrarna gör bra ifrån sig men kan naturligtvis inget göra åt två GT40 och en e-type i täten. Men sen så radade de upp sig. Så om lördagen som söndagen.

I formel ford tävlar Björn Otterberg i sin vackra Merlyn från 1972. Med den kör han ifrån många nyare bilar och blev strålande sexa på lördagen och åtta på söndagen,

Nästa tillfälle att se den historiska racingen, då tillsammans med sportvagnsmästerskapet och Bosse Johansson, är på Kinnekulle 13 - 15 september på Falkenbergsbanan. Ta den, banan är mycket åskådarvänlig, snabb och trevlig.

Göran

 

Döm om min förvåning när jag går där och skrotar: vem dyker upp på andra sidan en gammal alfa? Torbjörn!


N Nyblaeus


Solman före Kling


Anders Lotsengård


Jocke Glaés


PG Johansson

 


Björn Otterberg