Historic Racing Festival
   Anderstorp 14-16 maj

En festival är ett stort musik- eller annat kulturevenemang. Ordet kommer från latinets "festi vale", som ordagrant betyder "slutet på faste-perioden". Några typer av festivaler är musikfestivaler, filmfestivaler, pridefestivaler, ståuppkomikfestivaler, medeltidsfestivaler och stadsfestivaler. (Wikipedia)

I Anderstorp var det kallt om söndagen och lite folk. Det blir som regel sällan fest på de svenska banevenemangen tyvärr. Helst inte under försäsong. Vad jag för mitt liv inte kan begripa är att man under svenska bantävlingar skall ha lunchpaus under mitten av högtiden. Vilka är det som måste födas och som inte kan ersättas? I utlandet kör man i ett trots att det är femhundragånger mer bilar som tävlar.

Från SSJ tävlade Johan Wållgren i Tusencupen med Opel Kadett. Joakim Glaes i Austin Healey och Anders Lotsengård som får vara med eftersom han ju kör SID:en med Mats Svanberg om det nu fortfarande är så. De skötte sig alla med den äran. Mer går jag inte in på det. Lite bilder blir det - inte mycket mer.


Johans Kadett

 

 

 

 

 

 

 

 

Så gick de i mål

 

 

Std/GT/GTS -65 under 1300cc
(ja Joakims Healey klassas in här)

Joakims heat bestämde man sig för att flytta. Därmed blev detta den ända bilden i fart - på väg från parc ferme till tältet.

 

 

FF2000, F3

 

Vacker norskägd GRD från 1972 så Lotus 72-lik

 

 

 

Std/GT/GTS -65 över 1300cc

Vissa saker behöver givetvis inte kommenteras. Mats äter. Kanske den ende som vet vad "festi vale" ursprungligen betyder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Johan Frick i Myggans gamla Elan

 

 

Std/GT/GTS 1966-1971

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Axel Ekmans PV skar på startochmålrakan. Axel har även en gul vacker Porsche RS-74. Just nu omhändertagen
för vapenvård. Så nästa gång får vi se honom i den. Det gläder oss.

 


 

Bröderna Bertilsson hade alla sina bilar på plats

 

 

Och F1:an på försidan var Reine Wisells March som den såg ut här på Anderstorps GP 1973.