Resfeber

Bilden är tagen 1977. Tror jag. Om våren i en gyttjig, regnblöt knutstorpsdepå. Jan Lundgårdh har varit emot någonstans med sin Porsche 935:a. Mot vad och hur har jag förlänge sedan glömt. Jag tror mig minnas att Lundgårdh var den enda Porschen i SM-seriens stora klass det året. Porsches flatnose var en ny utvecklingsmodell då. Den är gammal och lite undangömd nu. Betraktas som en lite ful fisk bland porschemänniskor tycker jag mig uppleva. Jag älskade den. För att få se 935:or nu måste man ta sig till tävlingar för historiska vagnar i Europa. Till Nürburgring till exempel.

Det är dags för Eifelrennen på den där 22-kilometersslingan igen. Kurt Bertilsson har ställt upp där under flera år. I år får han sällskap av Anders Claesson i MGB GT V8:an. Kurt begav sig söderöver igår tisdag. Imorse rullade Anders och Kjell Adelsund iväg. Eifelrennen har i år växt och innehåller många fler klasser med allt från historiska F1:or till mängder av klassiska sportvagnar och mindre formelvagnar. 400 kilometersloppet innehåller bara det 150 ekipage. Kurt kör tillsammans med lika många i sin klass och Anders möter även han 150 vagnar. Det körs både på nordslingan och GP-banan.

Imorgon bitti vid 05.00 drar undertecknad och Bosse Johansson ner. Vi kör som vinden. Jag är så exalterad att jag varit tvungen att köpa ett paket cigaretter för att något sansa mig. Förhoppningsvis blir det en magisk resa. När man läser igenom de där startlistorna svindlar det åtminstone......

...... det är nämligen så, och nu måste jag tända mig en cigg, att då jag vänder fram till den näst sista klassen, läser jag i det 31 bilar stora starfältet: Porsche 904, Porsche 956, 910, 935, 907, 908, 962 och, gode gud, TRE stycken Porsche 917. Himlen har inga favoriter. Men jag har. Må mitt hjärta hålla.
____________________________________________________________________________
________