KRASCH PÅ KINNEKULLE
29 augusti

Solen sken och allt var toppen ( till en början ). Träning och bilen funkade perfekt. Varvtiderna var de lägsta och allt kändes riktigt bra.

Start kl 12.00 och Fredrik gick loss direkt. Efter lite drygt en halvtimma kommer en första pacecar och vi beslutar att ta ett förarbyte. Tappar givetvis lite i förarbytet men fortfarande är vi bra med. När lite drygt en timma gått händer det !!!! I samband med en omkörning blir vi påkörda bakifrån, rakt in i vänster bakhjul. Bilen går på tvären rakt ut i spenaten och slår i avbärarräcket. Ut på banan igen men de tidigare så utmärkta vägegenskaperna liknar nu mest en skadeskjuten 3 hjuling. In i depå, hjulen står åt alla håll och föraren som kliver ut är mer än arg och måste lugnas. Att bli påkörda bakifrån av ett varvat fordon känns givetvis inget vidare. Skadorna granskas och vi konstaterar direkt krökt bakvagn och framvagn + karosskador som i för sig inte hindrar fortsatt framfart. Skadorna på framvagn och bakvagn är dock mera omfattande och vi tvingas bryta.

Skadorna gör att tävlandet 2004 är över. Vi har dock aldrig gett upp tidigare så det tänker vi inte börja med nu heller, därför tar vi nya tag och satsar vidare på en ny säsong 2005.

Team KLR

Mantorp
8 augusti


Pole position

Banan var Mantorp park och vädret var mer än varmt, inte så lockande att dra på långkalsonger undertröja och trelagers overall med 30 grader. Med upp till över en timma i racetempo blir det ändå till en en våt dröm. Efter de spännande mekövningar vi ägnat oss åt senast fick vi nu träna "ifred" och hade en lugn förmiddag.
Start kl 12.00 och Fredrik tog kommandot direkt. Efter ca en timma får vi radiokontakt och Fredrik meddelar att det doftar konstigt och ryker inne i bilen. In i depå och efter totalt 8 tappade varv i depå är bilen åter på banan. Ett mindre läckage gjorde att olja stänkte på grenröret och medförde rökutveckling. Sedan fortsatte vi med inslagen takt. Med bra fart och andras otur fixade vi en tredjeplats innan dagen var över, 6 varv efter vinnaren.

Nästa övning blir Kinnekulle den 29/8.

Hälsningar KLR

 

Anderstorp
6 juni

Mycket olja har runnit på garagegolvet sedan förra tävlingen. Inför Anderstorp var allt reparerat och tätt, (trodde vi). Läckaget från motorn i förra racet berodde på läckande bakre packbox på vevaxeln. Glada i hågen rullade vi mot mossen. Bilen kördes av släpet och vi gjorde en sista check innan träningen skulle börja kl 10.00. Vi upptäcker då att det har kommit några droppar växellådsolja som hänger under växellådan. Läckaget hittas snabbt och beror på att en helt ny damask till ena drivaxeln har en spricka, så fort damasken utsätts för rörelse så rinner det rejält med olja. Märk väl att damasken är bytt i förebyggande syfte då den gamla bedömdes ha varit med ett tag. Nu är växellådsdamasker mjuka men ändå hade det känts skönt att få slå den i huvudet på den som levererat.

Snabba beslut fattas och en man skickas till Taberg för att leta rätt på gamla damasken i soptunnan. Övriga två river isär och förbereder allt inför operation byte av damask. Vid 11.10 återvänder en man som kan sägas ha avverkat ett pass i racetempo efter besök i Taberg. Nu gäller det att bli klara till kl 12 då starten går. Efter ett snabbt mek är bilen på hjulen och samtidigt som övriga bilar rullar in på startplattan fyller vi sista bensindunken i bilen och via diverse genvägar hinner vi precis ut till starten.

Starten går och vi får några törnar i närkamper under de första varven. Förarbyten och depåstrategi funkar perfekt och bilen känns bara bättre och bättre. Efter 104 varv tar vi målflagg före någon annan och lämnar Anderstorp med fåniga leenden.

Nu tar vi ledigt och återkommer i Augusti

Ha en riktigt skön sommar !

önskar Karlsson Lofthammar Ramsö

 

 

Kinnekulle 16 maj

 

Kort rapport från våra senaste eskapader.

Torsdag natt eller om det var fredag morgon. Bilen stod på hjul och en kortare provtur utfördes på byn. Två hålögda individer fanns inne i hytten och dessa kunde konstatera att fordonet rullade och lät. Fransk musik spred sig i natten.

Söndag och i strålande solsken for vi genom ett vackert landskap för att landa på kullen. Bilens första varv på banan avverkades men efter sammanlagt 6 varv tystnade sången tvärt på rakan. Strömförsörjning och tändning hade helt plötsligt lagt av. Efter kort felsökning konstaterades att fransk rök hade läckt ut från kablarna i anslutning till en reläbox i motorrummet. Kabelbrand. Operation inleddes och efter flitigt arbete med abikotång och el-tejp var systemet provisoriskt lagat precis lagom till start.

Starten gick och allt verkade fungera om än i relativt lugn takt. Vid första förarbytet meddelades att kopplingen slirade och det berodde inte på att motorn orkade vrida sinterlamellen av egen kraft utan detta med hjälp av olja som läckte mellan motor och låda. Pass 2 kördes med mjuk gas och lugna växlingar och förutom slirande koppling fungerade allt bra. Tredje förarbytes genomfördes och problemen till trots en 5e placering. Problemen ökade dock och när ca en timma av racet återstod kom förare tre i depå efter häftiga sladdar. Fransk olja spred sig på bakhjulen. Då oljeläckaget inte var obetydligt beslutade vi att bryta tävlingen och packa och åka hem. Klubbens fana hölls ändå högt med en totalseger för CEP racing med Christian Lundgren,Erik Lofthammar och Philip Magnusson. Starkt jobbat och vi lyfter på hatten och gratulerar.

Vi tar nya tag och kommer igen på Anderstorp den 6/6.

Hälsningar KLR

 

År 2003 kunde det se ut så här

Långloppsåkarna

Kinnekulle


Non-Stop Racing gjorde årsdebut på Kinnekulle och de var lyckliga grabbar som åkte därifrån. De påstod att bilen gick "som på räls" och ville väl därmed likna Opeln vid ett lokomotiv. Nu gjorde några fadäser såsom omkörning under gulflagg och omotiverat mycket bränsle att herrarna bestraffades så som syndare skall, vilket placerade dem aningen bak i resultatlistan. Men det hela lovar tydligen mycken nöje.

 

Så fort går det när KLR dundrar förbi, eller måhända ligger suddigheten mer i fotografens oförmåga att hantera utrustningen. Då det var Rasmus som höll i kameran lutar det mer åt det sistnämda.
Erik Lofthammar gjorde debut.

 


Vilken världsvana utstrålar han inte Anders, van som han är
vid utmärkelser och ära. Fredrik tycks aningen vilsekomnare
och prisutdelaren aningen blasé. Snabba är dom icke desto
mindre: Trea här på Kinnekulle!