Höstrallyt
5 oktober

Den i normala fall MGB-åkande låsmästaren Anders Claesson tog på söndagen en meriterande seger i det av det Jönköpingska Sportvagnssällskapet anordnade höstrallyt. Det var en vansinnig jakt genom de skogar i vilka den omhuldade Åsa-Nisse en gång utförde detsamma fast då efter älg. Men nu är det Kristian som håller till här.

Anders behärskade Opel och underlag bäst och var sekunden snabbare än Jonas. Trots att det var lite problem med bilarna och den snabbaste av de två ej fungerade tillfyllest var "The flying Key" nöjd med tävlingen men påpekade: "Visst gick det bra, men till nästa år skulle jag nog vilja använda mig av MG:n. Med den hade jag nog kunnat kapa tiden med 6-7 sekunder".

Segraren på väg in i bilen

 

Anders Claesson 1,02,67
Jonas Martinsson 1,03,71
Johan Rådlund 1,03,77
Fredrik Göransson 1,03,79
sedan följde de andra tätt efter.


Grann traktajävel.

Men låt oss betrakta den där olycksaliga bilden. En förstoring av densamma avslöjar två intressanta saker. Sidan vill på inget vis vara en källa för skvaller, men likt kvällstidningarna menar vi att ett så stort allmänintresse föreligger att det vore synd att undanhålla olycksfågeln för eder. Dikeskörningen inträffade efter en igångputtning bakåt som måste överraskat föraren å det grövsta. För då bilen tände till drog den med oemotståndliga krafter ner ekipaget i det vid sidan av vägen belägna diket. Men bilden avslöjer också något annat: Då dikeskörningen blivit ett "har hänt", ett supinum, rycker de församlade till undsättning, med ETT tydligt undantag. Se på nedre bilden till vänster: En förstoring avslöjar herr Rådlunds loja inställning vilken tycks stanna vid en mycket avmätt betraktelse av det hela.Och avslutningsvis ytterligare en vinkel på det hela

 

 

 

 

.