OKTOBERMÖTE I FOLKETS PARK

Det var uppföljningsmöte på vårens mycket uppskattade Motorsport Hallelujha där några herrar presenterade sina bilar, sig själva och sitt tänkta kommande racingår. Ett par av de som inte dök upp då dök upp nu. Redan här vill jag påtala att Lasse Franzéns bild kommer i morgon. Det här har visat sig vara ett enkelt men mycket trevligt koncept som ger mycket racingsnack per investerad ansträngning. Nu gällde det att summera året.

Björn Otterberg pratade Formel Ford och om sin 20? säsong i ordningen med sin stiliga Merlyn som han framför med stor framgång och som kommer att följa med även nästa säsong.

Lars Franzén (som varit kartläsare i rally-Asconan) tog över för Börje Gustavsson och berättade om säsongen som varit och som nu tagit slut då Asconan är såld. Kanhända bygger de ihop en Escort istället. Det är ju det de vill.

Johan Kylberg - ännu icke medlem???!! (för hur länge?) talade Radical och åtminstone tre olika serier. Därför har bilen och Johan fått gå mycket i år. Och kanske är det bra med det. Johan talade om eventuellt klassbyte tll nästa år. Antingen något med V8 eller tysk sexa. Båda klasser som körs med STCC. Vi får se.

Bo Johansson. Då är det modsport och - vad som från början var - en Lotus Europa. Också här var det en hiskeliga massa säsonger tillsammans. Ett partnerskap som även det ser ut att vara över. Till 2016 har "Gas" köpt sig en Chevron gr8, även denna för modsport. Det lär gå fort.

Mats Svanberg var på plats som den samlande länken för alla fem Healeys som med ojämna mellanrum kör runt Sverige och världen. Alla fem med tillhörighet i sällskapet vårt. Mats började i Hult-Healeyns födelse och slutade i Nordkap eller var det England. Eller slutade han? En Healey förändras inte på mer sätt än att då det begav sig levererade race-Healeyna 180-190 hästar. I år ger de 100 till. Återstår att se hur mycket det blir till i vår. De behålls.

Göran