DET FINNS OLIKA SAKER ATT UPPRÖRAS ÖVER, NATURLIGTVIS. Man väljer lite olika. "Var tar sin", som den gamle lantbrukare och julgransodlare jag en gång för mycket länge sedan besökte på Bjärehalvöns höjder, förklarade: "Det finns en till alla. Om du sett hur en del väljer ut sin gran hade du inte trott det. De plockar ut den tunnaste, den krokigaste mest förkrympta eller vridnaste i ett hav av fantastiska granar. Likadant är det med männsikor. Det finns en för alla", förklarade han upplyftande och självklart. Gubben själv var skäggig, ovårdad och närmare de 70. Hans hustru var vacker och trettiofem.

Själv upprörs jag över bilden ovan. Jag såg den i den delikata Ögongodistråd som rullar på rejsa.nu, där man får ta del av bilder från en värld av bilar och omgivningar, som sträcker sig från 40-tal till nutid, från rallyskogar till nattliga Mulsannebilder, från gamla hjältar i jeans till porrliknande djupdykningar i motorrum. Där såg jag bilden ovan och den gnagde liksom i sinnet: Inte kunde den väl vara äkta? Inte har väl någon någonstans i världen, som har haft möjligheten att lägga sina händer på en F1:a, haft den brist på daning att han eller hon, lämnat den i ett stall och låtit saken bero? Nog är det väl ett photoshopmontage!? Förhoppningen om detta lyckades dock inte utplåna upprördheten. Upprördheten över att någon, och då alldeles säkert en galen jävla bonnläpp till jänkare som påbörjat modifieringar för att kunna köra lite på åkrarna ikring, men som sedan tröttnat och låtit skiten stå. Visst är världen hemsk om detta skulle vara med verkligheten överensstämmande?

Sanningen fanns att finna på nätet. Bilen och den situation den befinner sig i är autentisk! Det är är en Lola F5000 från
1974 och kördes av Brian Redman 1975, för att senare figurera i CanAm då man körde de där ensitsiga märkligheterna till sportvagnar. På 80-talet ställdes den undan i ett lantligt garage någonstans i Kalifornien. Otroligt. Jävla otroligt. Mer bilder och källa HÄR.

Jag upprörs också, likt många andra jag känner, över Sebastian Vettel. Tråkig, korrekt jävla tysk, tänker jag. Och så jävla snabb också. Egoistisk som fan säkert.

Så fick jag mig ett klipp tillsänt mig från en kompis och helt plötsligt är han en helt annan! Tysken. Fast lika snabb. Klicka HÄR eller bilden.

Jag upprörs inte lika mycket av att solen faktiskt går upp strax efter 07.00 nuförtiden. Det är vi förtjänta av. Och som om inte detta vore nog så stundar snart årsmöte med efterföljande dans. Ja det är kasedans och hur man trakterar sådan vet jag lika lite som all annan form av dylik förflyttning. Full brukar fungera någorlunda.

Men åter till den där ögongodistråden. Åter till tider av Sophia Loren och slipsförsedda ingenjörer i depån. Åter höftbreda 911:or styrande mot en stor mystisk himlakropp då de ännu var 911:or. Till en depåutfart knökafull av Porsche 917 och Ferrari 512.

Så tills årsmötet lördagen den 9 mars och till den enastående vårens ankomst, (visst doftar 911-bilden ovan på något sätt av vår och gräsmattor) kan du ägna tiden åt tråden, den är HÄR.