Besök hos
  Leif Norberg
Motorsport

Det var stor uppslutning då det var dags att besöka Leif Norberg den 4:e juli. Rekord för året. Som alltid bjuder Leif på stor show och en kunskap och erfarenhet som är enastående. Leif började med att presentera Ronnie Petersons ex-Techno F3:a. Leif berättade färgstarkt och ingående om bilens historia, om fighterna mellan Ronnie och Reine Wisell och hur bilen kom att bli hans. En mycket vacker vagn som flera bland de församlade önskade sig.

 

 


Även Jocke ser lite skuldmedvetet sugen ut

 

Men främst brinner Leif för sin Lotus Eleven. Bilen har en unik historia, bl.a i det att det är det första Eleven som fabriken tävlade med. På Annandag Påsk 1956 körde Reg Bicknell bilen till en fjärdeplats. En systerbil kördes i samma lopp av Colin Chapman själv. På Brands Hatch senare samma år vann Bicknell före Jack Brabham. RCR400:s chassiplåt med beteckningen "Lotus engineering" är den äldsta i världen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Björn, som ju är en man som av någon outrgrundlig anledning ofta köper väldigt små bilar mäter hur hög hans Lotus Caterham Eleven blir då den anpassats för att uppfylla Bilprovningens krav. Markfrigången vid tummen. Det blir fint det.

 


Keijo "Keke" Rosbergs f.d. Chevron vilken han körde och vann i Formel Pacific, i Nya Zeeland1977-78

 


Bredvid denne står den vackra linjesköna Lotus 30 som i färdig form ser ut som nedan

 

 

Tack för showen!