Fredriks Lexus-Camaro

Kan det berott på att det var två dagar efter Lucia? Eller nio före julafton? Att trettondagsaftonen nästa år infaller på en torsdag? Var det möjligtvis så att någon glöggsugen stannade hemma i tanken att Ande(r)s köpt på sig för snålt med dricka? På det att denne (glöggsugne) inhandlade eget på Bolaget och höll sig okörbar hemma istället?

Det var nämligen ont om folk. 15 pers. Därav kom att vår ekonomiskt, för dagen, rundhänte kassör inhandlade mer glögg än vad som gick åt. Så kanske sitter de tre, Fredrik, Johan och Tommy, just nu när du läser detta, och pimplar glögg i sitt garage istället för att skruva. Låt dem hållas. De är så vansinniga i sina bilbygganden att det är dem detta förunnat. Den värsta fylla är en uppvisning i struktur och måttlighet jämfört med deras bilskapande. Ja Johans bygge måhända undantaget i vildhet.

Nå hade de då kommit nånvart norrahamrarna?

Ja.

 


2010

 

 

 

 

från tidigare

 

Garagekonkurrenten
Tommys Citroen-BMW

 

 


2010

 

 

 

 

från tidigare

 

Datsun 240 Z

motorrummet i läckert mörkt blå, även om orginalets orange inte varit illa det heller


2010

 


Läcker bromstrumma i aluminium till 240:n

 

 

I sjuttiotalets motortidningar, IMS, Bilsport och Start & Speed, gavs ibland tips om hur man, med enkla medel, byggde sig en spoiler till bilen. Ofta bestod grunden av papper, typ papier maché som man formade till och sedan drog glasfiberväv över. Resultaten blev, tyckte jag då, ofta högst tillfredsställande.

Förr, och kanske fortfarande, fanns i barn-tv gärna program där programledaren konstruerade en prydnadssak eller ett nyttoföremål med hjälp av papper, sax och tejp. Resultaten blev ofta fantastiska. Då man själv försökte sig på företaget blev det bara mest konstigt, fult och irriterande.

 

Henrik tillverkar en spoiler

titta lite på bilden på Henrik, uppförstorad från nedre högra, i det ögonblick idén väcks


Grabbarna diskuterar Camaro. Henrik går och skrotar bakom dem, ute efter något roligt att göra, kanske hittar han något som väcker en idé...
...om man använder sig av utbytesplåten till fronten - och vips: har man fixat sig en spoiler!