STORT OCH SMÅTT I PARKEN

Det var demonstration på söndagen, det var demonstration på måndagen i Folkets park. Som var fallet förra året var fallet i år - tre tävlingsbilar visades upp och beskrevs av sina ägare. I Norrahammar bor Torkel Kristensson, han kom med sin Westfield Aerorace utrustad med 1000 cc MC-motor. Lätt och snabb som fan. Han är en av de vassare ekipagen i sortvagnsseriens klass modsport II där han tävlar mot Bosse Johansson bland andra. I modsport sker klassindelningen efter hästkrafter i förhållande till vikt. Mer info om klassen HÄR. Och om Torkels bygge HÄR.

 

 

Torkel talar för intresserade öron Magnus med sin radiostyrda fartsak

Wankelmagnus Berglund har efter några år åter tagit upp radiostyrt. Han förklarade och beskrev och utlovade en repa. Den kanske kom. För att tydliggöra vad det handlar om hänvisar han till denna länk.


-Jo det står här att den ska vara utrustad med en 5-liters V8!
-Men kan det verkligen vara möjligt...?

Anders Lind kör 911 i skogen. En bil med mycken tävlingshistoria både i Sverige, USA, Finland och Europa. Till råga på allt är den från 911:ans födelseår -65. Endast 117 tillverkade innan. Årets stora mål är Midnattssolrallyt som startar åt Vimmerby till i år. Beskåda. En kulört 911 i rallyskogen är mumma. 

 


Som av en händelse hade Kurtan, som kartläser åt Anders, en och annan anekdot att berätta.