Aldrig tillförne har ett månadsmöte samlat över de 50. Det har det nu. Mattias Persson drog storpublik och fångade stort åhörarintresse. Mattias jobbar som frilansjournalist och följer de flesta formel 1-tävlingar, DTM, Indy light, formel 3, GP 2, formel E, m.m. Huvuddelen av jobbet är dock att vara medieansvarig för Felix Rosenqvist, Joel och Jimmy Eriksson m.fl. Sällan möter man folk som verkligen kan sin sa så som Mattias, de många frågorna han fick tog han lugnt och snabbt på halvvolley. Vi fick en liten inblick bakom kulisserna i den värld där Felix, Joel och Jimmy huserar.

Mattias redogjorde initierat för de klassser som på olika vägar begagnas för att ta sig till formel 1. (Oj vad gamligt jag skriver). Vi fick bland annat höra att Felix inte kommer att sätta sig i ett F1-stall som inte kan leverera segrar - "så mycket av en vinnare är han att han då hellre väljer en annan serie".

En av de serier, förutom DTM, formel 3, Indy light som Felix kör, är formel E - det nya svarta - flera märkesstall är på väg in, bl.a koncentrerar Audi nu sin motorsportsatsning på klassen. Flera följer. Som uppväxt med motorljud var Mattias först aningen skeptisk, men de två tävlingar Felix kört och som Mattias följt har fått honom att omvärderar sin tvekan. Konceptet på endagstävlingar mitt inne i en storstad, bl.a Berlin och New York, är lockande. Istället för det gängse motorljudet är det nu transmissionsvinande, sättningar i kolfiberoch hjulupphängningar.

Mattias fick frågan om han kunde bistå om Sällskapet gör sig en gruppresa till en formel E-tävling eller DTM-dito. Det kunde han.

Sedan åt vi gröt.

Vi tackar Mattias för en mycket intressant föreläsning. Ni som vill följa honom och hans förare gör det bäst på "Motorsport publication" på facebook.

Göran

 

 

 


Man hade kunnat tänka sig att det var månen. Men det var det inte, bara en taklampa i Folkets parksalongen.