JUNIMÖTE i ANEBY

Ja vi var vid Stalpet hännevid Aneby på junimötet för, nu, ganska längesedan. Naturen var av det bildsköna slaget, gubbsen på plats av sitt. Björn Nord, denne anspråkslöse, kom i nytt fordon, en Austin Healey 3000. För hur länge?

Om jag nu bara hittar i flyttröran skall jag uppdatera "Vem är vem"-sidan ock med ett par namn.

Jag fick nöjet att åka Miata hem, tack. Får jag komma med en reflektion? Tack. Då min Golf lämnat mig har tankarna farit runt substitut: Varför inte en rolig bil tänkte jag. Varför inte en Miata som brukis? Jag testade ett par, en 1,6:a och en 1,8 - men som Miatameister Schälin sa: "Haaar du nåååra annra tankar än å använda bilen till mer än å ååka och kuuööpa glass sa du haa en 1,8:a". Så rätt. Men i min testkörning fann jag även ett annat: Nog har man läst att Miatan är en vidareutveckling av engelska gamla sportisar, MGB (vilket jag inte förstått - men då mest tänkt utseende kanske) och Lotus Elan. Testkörningen gav känsla av en fantastisk vägvagn, men i övrigt kändes den faktiskt väldigt som min MG i enkelhet och närvaro. Så allvarligt: Varför köpa en japansk kopia på en engelsk sportbil (om än bättre på säkert nästan alla sätt, förutom utseendet) när man redan har en äkta engelsman? Där står jag nu.

Och i skrivande stund står vi snart vid SSM på Knutstorp (där Elan och MGB förövrigt skall hyllas) och vår inbjudan till Skaraborgs sportvagnsklubbs julimöte. Se program för dessa tillfällen.