Besök hos Mats och Joakim i Eksjö den 7:e maj

 

Då vår eminente och annars allerstädes närvarande webmaster denna kväll dag var indisponerad fick kassören ta till kameran och ordföranden tangentbordet. Nog om det.

De voro ett tjugotal modige män från Jönköping med omnejd, som likt vikingarna drogo i österled denna kväll. Mot Eksjö, noga räknat Eksjöholm. Väl framme väntade ett antal tidigare tillresta kamrater bl a från Eksjötrakten och Nässjö och kvällens värdar Mats, kvällen till ära iklädd sin landslagsdress, och Joakim. De två senare skulle under kvällen komma att framstå som lite av Joakim von Anka och uppfinnar-Jocke. I fråga om attityd alltså. Inget med deras finansiella ställning att göra. Om den har skribenten ingen aning, men den förutsätts i båda fallen vara tillfredsställande god.

Mats hade ställt upp embryot till nästa Healey-bygge utanför garageanläggnigen till beundran, eller till skräck och varnagel. Ett 'No Matching number' projekt?

Per och Lennart visar intresse, övriga tvivel och misstro.

Efter samling utanför Mats boning drog sällskapet till fots till Joakims garage. Joakim har sedan förra året satsat på en uppklassning från klass E till F, eller var det omvänt? Nåväl, innebörden av detta är en komplett ombyggnad av motor och till delar även kaross och skyddsbur. I motorrummet är i princip allt nytt och vassare än förra årets motsvarighet. Allt av bästa kvalitet. Det är här man får en Joakim von Anka-association.


Efter att fått detaljerade beskrivningar av bygget och Joakims tävlingsplaner för 2012 vandrades det i spridda skaror tillbaka till Mats komplex. Efter att ha beundrat den snygga SSJ-skylten, utskuren i metall och diverse motordelar på övre planet förflyttades det till undre planet, där de pågående bilbyggena huserar. För att undvika onödiga uppehåll i väntan på delar eller lösningar arbetas det parallellt på 2 objekt, Austin och Hult-Ferrari. Församlingen fick en uttömmande beskrivning av båda projekten och det är uppfinnar-Jocke-associationen kommer in. Mats är extremt lösningsorienterad. Inget tycks honom för svårt, medan Joakim kanske i högre utsträckning väljer att köpa färdigt.

Sedan var det dags för utspisning. Och vad bjöds? Jo den i SSJ-kretsar välkända kulinariska klassikern varm korv med bröd. Och senap. Det hela avslutades med kaffe och Kerstins hembakta kakor. Allt med underbar utsikt över sjön. Gissa om det njöts och snackades. Allt roligt har ju ett slut. Så även denna fina aktivitet och efter att deltagarna bedyrat sin tacksamhet mot arrangörerna, bl a med blomsteruppsättningar, inte till Mats och Joakim, men väl till deras förstående hustrur så begavs det hemåt.

Kjell Adelsund

 

Webbis:
I övrigt är det racingpremiär för historiskt på Anderstorp nästa helg 19-20 maj. Förutom att ovan nämnda herrar Svanberg och Glaés kommer att vara på plats -
utan sina Healeys får man förmoda - som någon form av stödpersoner???!! till de andra Healeyåkarna på plats: PG Johansson, enda anmäld som kör i vårt Sällskaps färger denna gång, och Anders Lotsengård vår bekant. Till sist vill jag notera att vi här på Sidan, med tanke på Adelsunds inledande mening, inte censurerar något, även om det ibland skulle kännas klädsamt.