årets första torgmöte

den fjärde april och det är sol, frisk vind, sju grader och premiär för torgmöten i sällskapets regi. visst var det som det brukar. det var lite nytt. det brukar det vara.

far och son nord var på plats. i stor respektive mindre bil. ni får gissa. den store mannen kämpar för att bli mindre. runt midsommar skall denne då (kanske) något mindre store man vara kundvärd för ett svenskt team under 24-timmars på nürburgring. tidigare än så skall han förhoppningsvis ha blivit så pass slank att han utan några större problem slinker ner i sin eleven. den typen av historier berättades det runt bilar och kaffekoppar lite senare på kvällen.

magnus hade kompressormatat miatan sin. det gjorde skillnad, sa han och mös.

annars är det alltså vår nu. cyklister far nu fram på vägarna. hukade över styren. dessa skall ni ge akt på. cyklar är bäst och bilar ungefär sådär.

gravida unga kvinnor slutar inte träna. de går på yoga.

erik kom i familjen nords senaste - den lilla smakfulla kojan med klädsamt breda hjul. det var debutant 1. debutant 2 var christer yxhage med jaguar. mycket stilfull mycket engelsk.

klein kom i ny modell från jobbet sitt. en huyundai med mycket motor och kaross som tycktes vilja framåt. mer kommer jag inte ihåg.

vi färdades sedan inte, som man kanske skulle kunna tro, till ett mysigt café. kjell hade rekognoserat. noga. denna rekognosering förde oss till ett köpcenter i vår stads utkanter. det var extrapris på flera olika tvättmedel och den lättrökta skinkan just denna kväll. köpcentret sades, vid kaffebordet, ha en bra köttdisk. vi var 22 och blev 23 då loftis kom släntrande lite efter. efter bullen och berättelserna hade den skira vårdagens skarpa ljus förbytts i mörker. det var dock ännu sju grader varmt.


vad samlar ssj:are som flugor runt sockerbit?


en motor. det är som alltid.