Stilla afton i Tenhult
3 augusti 2009

Det var vindstilla den tredje augusti då Peter drog med oss på grusvägar och över åkrar åt Tenhult och modellflygplansvidder. Det är ett par veckor sedan och tiden vänder ju blad hela tiden, så allt kommer jag inte ihåg, och skulle väl inte återberätta om jag väl gjorde. Men det fanns korv på plats. Detta var ett uttryckligt krav från Ande(r)s, Klein och Dennis för att närvara.

I övrigt for de radiostyrda modellplanen som ilskna bålgetingar över oss, styrda med stor skicklighet. Snabbast var Peter K:s lilla lite oansenliga plan som tydligen gjorde en dryga 210 knyck. "Över 300 är den kapabel med lite mer trim" påstod han. Det lät som när han pratar Escort.

Även om det var Peters möte så var inte detta Peters bil, det är nämligen Lars som äntligen fått färdigt sin vackra mk1:a

 

-Ja jag har kört genom Karusellen i 220 km/h flera gånger. Hemligheten är att ställa upp bilen en två-tvåhundrafemtio meter före kurvan, ge gärnet och kyssa kurbsen i ingången och skita i kurvans apex. Jag har flugit tvåhundra meter i Flugplatz också.

Ande(r)s tycks aningen skeptisk."Jodå, det är jag som rår om allt här."

 


Peter visar upp ett elfläktsdrivet jetplan. Vi lärde oss att det även finns plan med äkta jetmotorer men tyvärr fick vi inte se något sådant denna stilla afton.