Månadsmöte i juni

Det var 27 grader varmt och 27 bilar till möte. Det var kort-kort, bara ben och kullersten. Det var den första sommarmånadens första dag och vi hade träff hos Bryntessons. Liksom förra årets juniträff var vår destination alltså racingcampen åt Torsvik till. Som bilden ovan visar gick vägen dit genom gröna junivägar och Riddersberg. Där vilade en gång myteristskeppet Bounty, skapat av herr Örnemark. Det gör det tyvärr inte längre. Inga vildsinta sjömän i riggen. Bara välkrattad grus. Och ett oborstat gäng i sportbilar som for förbi då.

Välorganiserat som utanför Riddersberg var det också hos Bryntessons. Som vi sett tidigare. Och korv! Till Klein och Dennis oförställda glädje. Vi andra var måttliga. Förra året tog stallet totalsegern i Camarocupen genom Anders Brofalk och i år tycks det luta åt samma håll. Tony och Anders berättade och vi frågade och frågade. Om motorstyrka, trimningsgrad och däck. Och om nästa-året. Året då Bryntessons utökar och tar fram en ny och mycket intressantare bil för klassen. Framtagen på stallets order och under utveckling just nu i Amerikat. En rörramsbil med glasfiberkaross á la 2010 års modell. 200 kilo lättare än dagens bilar och då med en vikt på 1100 kilo lovar det snabba varvtider.

Anders pratade en hel del om Göteborgsbanan som låg några dagar fram denna måndag. Han uttryckte uppskattning. Antagligen än mer nu då det blev dubbelseger och därmed en bastant ledning i mästerskapet. Grattis säger vi!

Då Klein och Dennis satt i sig de sista korvarna drog vi hemåt. Själv fick jag nöjet att hemföra Ande(r)s djävlabil. MG:n. Det är vad Kjell imponerat kallat den och så är det.

Några dagar senare var det 3,5 grader, blåst och regn på morgonen. Det gäller att svälja innan ölen blir avslagen. Resten av juni ägnar vi oss åt det. Damma må sommarens vägar. Grus eller ej.

Vi fick korv hos Bryntessons, sa jag det?

Vill man titta närmare på stallet så gör man det här: Bryntessonmotorsport.

Förövrigt avslöjade Bosse 997 att höstens (5:e sep) slalom kommer att avhållas i Eksjö på den där superbanan. Tillsammans med Locost. Det lär blir kul!


Det var nystrejpad bil


Jönköping sommarstad lik


- Kolla grabbar. En räserbil!


- Kolla grabbar. Mätaren visar 300 km/h


-Kolla grabbar. En cool koja!


Loftis ligger tvåa, gör en utbrytning...


-Hur gick det, vann jag?
-Ja det gjorde du. Bra jobbat Loftis.
Avdelning: att göra en Nord.


Rule Brittania

 


-Jojo, inga Lotusgrejor direkt. Jojo. Amerikanskt.


Anders Brofalk talar Camaro och racing.


Vår egen söndagsskolepojke


Tony visar upp nästa års Camaroracer.

 

 


-Jo förstår du Staffan, såhär är det. Bosse förklarar och även Lasse P med nya glasögon till höger lyssnar.