Aprilväder

Vårdagjämning och foglossning. Koltrast och tussilago. Barbackat och toppalöst. Solskydd och avkylningsblått. SSJ-premiär. Maria var nydressad och Björn hördes. Årstiderna växlar men tecknen är således desamma.

Aprilvärme kommer alltid lika överraskande och med lika delar lust och melankoli. Kraften är så främmande och överväldigande att vi tycks tvingade att glänsa på gator och torg. På Västra torg fanns det denna måndag 19 fordon som önskade just detta. Det var Amazon, Spifire, BMW och GT3 RS för att nu nämna några. Och miator. Och nya medlemmar.

Därifrån drog vi genom det vårlandskap som ligger runt Habo och landade vid det fikaställe där vi så ofta hamnar i dessa trakter. Och Ingemar kom direkt från Nürburgring, eller om det nu var Falköping. Björn var givetvis iklädd sin påskfärgade GT3:a RS. Med denna har han nu också tagit steget in i ringrunners. Fyrdagarskurs på Ringen nästa. Den lär få åka den där porschen. Under tiden åt vi lite till mans och kvinna. Bo Johansson passade på att påminna om de övningar vi har närmast framför oss, slalom i Eksjö med Locost (fyra herrar från oss har redan anmält sig) och flaggvaktande på Kinnekulle för BMW SC som genererar gratisåka framöver. Anmäl till Bosse  om du vill vara med. Maj blir späckat.

På parkeringsplatsen sedan: folk grupperas kring någon bil för att komma överens om det där sista, oviljan att släppa den återupptagna kontakten. Vättern i bakgrunden. Vårkylig. Detta är inget som bekymrar. Ande(r)s kör nedcabbat i MG:n. Och i den hukar jag i djupt neddragen mössa på vägen hem. Då jag tidigare färdats till fikat i herr Johanssons moderna M3:a är tanken på väg hem genom skymning och vinddrag: kontrast, förkylning, sendrag, osäkerhet, upplevelse, känsla och vårliv.

När Anders lämnat av mig sönderfryst och sugen på mat, finner jag, i en hylla vid kassan i matvaruaffären, boken Aprilväder av Viveca Lärn. Det sägs vara avslutningsdelen på den så populära västkustserien om Saltöbor. I Aprilväder knyter Lärn samman tidigare böckers lösa trådar och avslutar det hela med en stor fest säger baksidan. SSJ knyter inte samman några trådar i detta stadium, vi klipper och fransar upp. Fest avslutar vi inte med utan förhåller oss ständigt till. Och vårt Aprilväder är 14 - 15 grader och påskblått.

I hyllan under står Ulf Lundells Vädermannen. Vad nu det betyder.

 


Medvetna men något avvaktande. Så kan de synas, SSJ:arna, denna säsongspremiär. Utom Björn då givetvis, vars höjda hand tycks beskriva en båge som han, tillsammans med sin porsche hållt eller kommer att hålla över Brünnchen. Antagligen luftburen i 210 - 220 knyck. "Jävlar alltså!"


Maria var nydressad i vitt.


Definition av sportbil: löstagbara nackstöd.


Vårnostalgi

 

Vårkänslor

Vi är återfödda. Vi är nyuttagna, förälskade och lite vårkåta.

Vi är utgjutna.

Dolda för omvärlden har vi tillbringat vintern. Ovilliga för granskning. Nu vill vi vänslas. Nu vill vi bli tagna på allvar och bar gärning.
Körda hårt och vackert. Visa vad vi går för.

Om vi är av hottaste, modernaste snitt eller har några år på nacken så är vi byggda för samma sak

 

 

 

Bilarna på bilden, en GT3 RS och en Spitfire, har inget med texten att göra. Eller har de?