Landsjön runt
080901

 

September är en hektisk månad om man är medlem i SSJ och om man har bestämt sig för att medverka på alla övningar sällskapet arrangerar i denna månad. Den första var det måndagsmöte. Något som inte har direkt med det att göra men ändå omedelbart bör påpekas är att Magnus, som höll i aftonens möte, till stora delar gjort sig av med den yviga skäggväxt med vilket han tidigare inhyst sitt ansikte uti. Det lite småreligösa Jönköping drog en liten lättnandes suck.

Vi lämnade Västra torg pass dryga 18.30 och landade vid Kaffe & Kackel vid Landsjöns nordvästra strand en stund senare. Allt i september. Lantlig idyll intagen av mulliga sportvagnar. Det var corvettes, GT3, miator, en cobra, nissan, två 914, en 3,0 BMW (även om den säkert är större i volymen. Ett enormt läte), Honda och säkert en massa andra som jag i detta nu förbiser. Den förr så igenväxte Magnus mazda till exempel. Framgick det att han barberat sig? Ford. Peters ford givetvis.

Vi är många som möts på de här träffarna och man hinner inte alltid kommunicera med varandra. Lära namn och ansikte. Kjell föreslog allmän presentation. "Mitt namn är Kjell" sa han. Och det var ju riktigt. Marita, värdinnan, räknade oss till 31 personer som åt hembakt kaka och drack kaffe i små tunna koppar med sirliga öron. 30 riksdaler. Det var vad det kostade. Det är billigt. Gott var det tillika. Besök stället. Ta en kopp och kastade dig sedan i sjön på andra sidan vägen. Det är en liten väg så det tar inte så lång tid att passera den. Cirka 0,7 sekunder om man verkligen vill. Och mindre än så kantänka.
________________________________________________________________________________________
Vid borden pratades det mycket inför Anderstorp. Anderstorp som redan har inträffat då detta publiceras. Annars blir det för rörigt. Sedan är det slalom. På lördag. Det kanske också blir rörigt.


VW-Porsche 914
 
Snart dags för Ringen för Kurtan