Kinnekulle är ett berg vid Vänerns sydöstra strand, i Götene kommun. Kinnekulle är ett så kallat platåberg och är ca 306 m.ö.h. som högst. Kinnekulle är till stor del uppbyggt av sedimentära bergarter som är avlagrade under en tidsperiod från kambrium till silur. (Wikipedia)

- Ni har alltså idag kört på en formation som tillverkades för länge sedan. Jättelänge.

Väder - En källa till förtret.

Galningar - olika former av grupperingar som alla har det gemensamt att de gör saker inga andra skulle kunna få för sig att göra.

Sedär några begrepp ni kan förhålla er till.
___________________________________________________________________________________________________

Kinnekulle Ring
en aprillördag i nådens år tvåtusenåtta.

ETT banmöte gör ingen sommar.

Claus i sin trogna targa

 

Kallt, snöigt, blåsigt och jävligt. Nu är det sammanfattat.

Förmiddagen var vikt åt de som redan hade licens. Åt dessa var givet ovanstående väder. Mycket Porsche då, 911, 944, 968, 996, i olika versioner och ålder, men även Corvette, vass CRX och lite Miata och så. Och en 964 som dock i Carholts händer omgående fick vände tillbaka då magsjuka gjorde sig påmint. Krya på sig, efter denna jävla-dag är det cykelsäsong. Efter en fantastiskt fin lunch på en för sådan avsedd herrgård inte långt från Kinnekulles 306 m.ö.h så gav eftermiddagen kallt, torrt, blåsigt och jävligt.

Vad gäller bilderna är några klickbara, andra inte. I övrigt är det alltså så att vårslalomen genomförs den 17 maj om nu någon missat förändringen.

Förslag har väckts på forumet om en koppling härifrån till forumet med bilder från träffen och till diskussion rörande densamma. Vi gör så.


Vad skall man säga om herr Nord? Farandes från Eksjötrakten i snön, med ett stort stycke kassler bredvid sig i sätet, i stället för det för tillfället iordninggjorda smörgåspaketet. Skrattande. Lånande ut bilen sin. Och hur är då denne man klädd för att möta vädret? En nylonskjorta och en tunn skinnjacka. Garvande. Några snabba varv och sedan hem igen, fort som fan. "Mitt mål var att köra om alla som var ute samtidigt. Det gick." Är det någon som på allvar är förvånad? Då bör denne, man eller kvinna, resa sig på tio och ljudligt påtala detta. Denne man eller kvinna kan icke sin Björn.

Ett par saker Björn, som jag undrat över sen igår: Då du körde på banan, plockade du ut Kasslern som varande ett löst föremål i bilen, eller spände du fast honom i passagerarstolen? Och kommer du att ha med honom på kommande träffar?

 
Björn "Kasslern" Nord
 


Slicksen fick ligga.


 

Dagens kanske viktigaste, mest betydelsefulla och ödmjuka person. Bo utgjorde, enligt egen utsago, skillnaden mellan succé och fiasko.
Här sänder han iväg Fredrik för ett varv på blöt bana. Eller förbannar han honom?


Sinnesintryck och retning.
Sällskapets gedignaste mustasch får Fredrik att reagera.Intermission.

I lektionssal och konbana


Det var ju licenskurs också. Med deltagare från Göteborg, Lund och Kristianstad förutom vår hemkommun. Vad fick då dessa ta till sig? Ja lite av det som vi som tidigare gått kursen fått uppleva: Conny lärandes ut flaggsignaler och omkörningsförbud, Conny den levande semaforen, Conny skällandes och Conny rökandes. Conny röker så mycket att om man lagt ihop alla cigaretter han får i sig på en timme, på marken efter varandra, hade man kunnat mäta upp en sträcka på cirka halvmetern. Det är inte så långt i ett världsligt, geografiskt perspektiv, men det är mycket röka för Conny. Jenny röker nog inte, men det hade fan inte förvånat om hon tog sig en liten prilla snus då och då. Så frisk, frejdig och go verkade kursens enda kvinnliga deltagare. Att framhålla henne ur hela kursen kan tyckas icke-representativt och ojämnlikt. Och det är det, men Sällskapet mår bra av kvinnliga medlemmar. Till exempel. Variation. Unga, äldre, billigt, gammal, porschar och vassa folkvagnar. Jenny körde saab så det sjöng i snålblåsten. Tydligen är det så att det bildats en motorklubb på Högskolan här i Jönköping. Kanske vi inom Sällskapet får mer bekantskap med dessa framöver.

Thure hade en ny vårklädsel, en gul Exige i racerskrud som under dagen oftast klädde sonen.

Dennis fyllde under dagen 40 år. Sällskapet gratulerar.

 

 

 


Vi klarade det!