SSJ KINNEKULLE RING
2014-07-31
Text: Kjell Adelsund
Foto: Torbjörn Jonsson

PÅ DENNA JULIS SISTA DAG SAMMANSTRÅLADE 21 FÖRVÄNTANSFULLA OCH KÖRGLADA MÄNNISKOR med sina sportfordon för att delta i SSJ's traditionella banträff på Kinnekulle Ring. För att veta vilken gång i ordningen SSJ står som arrangörer för detta uppskattade arrangemang krävs historieforskning, men många gånger har det blivit. Ankomstkontrollen var upplagd på samma vis som förra året, men fungerade sämre p g a ihållande vind och avsaknad av personal och kontorsmöbler, Trots dessa problem kunde tidplanen hållas och Christer förklara banan tillgänglig kl 10.15. Thore skötte som vanligt påsläpp och målgång förträffligt. Dramatiken började redan innan första ekipage kommit på banan. Sam och Linda tvingades utebli p g a akut sjukhusbesök. Synd det på Sam och om oss, som fick avstå Ultimans mulliga V8-ljud. Jörgens Pegasus, som burit honom och Torbjörn till banan, beslutade sig för att markera revir i depån. Oljeläckage och så var den dagen förstörd. Ingen körning alls alltså. Nästa ekipage till rakning var Marcus B's BMW M3, som i första körpasset signalerade för hög oljetemperatur. Slutkört alltså.

Bättre gick det då för resterande ekipage med åldermannen Roy(född 1928), i sin Mini Cooper S, i spetsen. Klagade på sina däck, som redan efter 3 varv började bli hala

Bland övriga deltagare sågs naturligtvis maratonmannen från Skövde, Eero, som sin vana trogen körde tills bensinen nästan var slut. Fredrik R fick också ge sig när BMW 'n inte kunde pumpa upp bränsle i kurvorna. Jounis skönsjungande turbomatade Mustang kraschade 5:e växeln relativt sent på eftermiddagen.

Att Christers Nissan GT-R är oerhört potent syntes utan att ta till tidtagarur. Två nya medlemmar utmärkte sig också både körmässigt och bilmässigt. Hans från Herrljunga i en rar BMW M3 CSL med mäktigt insugningsljud och Jonas från Örebro i en Lotus Exige S. Kompressormatad Lexus V6 3.5 liter med 350 hästar. Två GT3 RS-Porschar i Torbjörns och Richards kompetenta händer förgyllde också tillvaron. Staffans BMW M6 är mäktig att skåda. Övriga Porsche-bilar var Gunnars Boxster S och Tommys 964. Hoppsan, höll på att glömma Bengts 964, Ronnies 968 CS, Claus 996:a. En katt bland hermelinerna var Tommy H's Audi TT RS. Henrik berikade BMW-kadern, liksom en nygammal medlem, Marcus S, som på Kinnekulle gjorde sitt 10:e banmöte. Var siste man att logga ut kl 16.00.
Två medlemmar från Skaraborgs Sportvagnsklubb deltog. Mikael i en potent BMW Z4. Sent tillkom en medlem, som tidigare inte kört banan. Bertil i en Porsche 924.

Sammanfattningsvis ytterligare ett lyckat och incidentfritt arrangemang med bra sommarväder på en nyasfalterad bana med supergrepp. Flaggvakteriet fungerade hytsat och grillpausen var mycket uppskattad av alla utom vår fotograf, Torbjörn, som lyckades hålla sig utom räckhåll för grillen ända tills korven var slut. Och det fanns mycket korv. Det kan man kalla fotografiskt nit.

Tidvis var det mycket gott om plats på banan, då kanske 3 till 5 bilar var ute samtidigt. 10 bilar samtidigt tillhörde undantagen så nästa års styrelse har en utmaning i att locka fler att delta och köra än de 19 vi redovisade till banägaren och SBF.

Ett varmt tack till alla deltagare och funktionärer. Bra jobbat!