IMPRESSIONER

TORBJÖRN JONSSON VAR SIN VANA TROGEN OCH GJORDE SPA OCH DERAS KLASSISKA SEXTIMMAR DEN ÄRAN ÄVEN 2017. Som vanligt fotograferade han med känsla och insikt.
Jag tänker mig att jag portionerar ut dem likt delikatobollar i par eller ensamma. Att jag skriver några rader därtill. Jag tänker mig att de för oss till våren. Små impressioner som minner om det som varit och det som komma skall. Likt en gul Ferrari 512 från ett tidigt 70-tal som låter sin tolva över de belgiska höjderna, mellan betongmurarna på väg upp mot Eau Rouge och våra drömmar. Jag tänker att vi låter den närma sig oss i egenskap av sig själv och inte bara som en konkurrent till P 917. Jag tänker att vi följer dess väg - nej nej, inte fullt genom Eau Rouge - vidare genom Radillon ut på Kemmelrakan, bromsar in inför Les Combes, där Mika Häkkinen gjorde senare tiders mest spektakulära omkörning på Schumi, följer med utmed banans 7 004 meter, genom Pouhon, Campus, Stavelot vidare genom kurvan med världens vackraste namn: Blanchimont, den snabba vänstern som har namn efter drottningen med de vita händerna. Jag tänker att vi tar den där helvetes chikanen, passerar start-och mål, bromsar in som fan för La Sources och dundrar nerför och sedan upp igen i 18 % lutning mot Eau Rouge och förevigt fortsätter. För vad annat kan vi göra.

Det tänker jag mig.

Då blir alltså detta den första impressionen, med den gula ferrarin mot en fond av det väldeliga Spa, skogar, vindlande höjder och med ständigt lurande regntunga skyar i fjärran.

Göran

KLICKA PÅ BILDERNA