Höstslalom 2007-09-15

__________________________________________________________________________________________________
Liksom de flesta av SSJ’s tidigare utomhusarrangemang gynnades även höstslalomen av strålande solsken. Visserligen plågad av en stark vind från NW, men då de flesta kunde vistas i lä mellan körningarna var ändå plågan uthärdlig. Deltagarna kunde dessutom beskåda varandras övningsredskap, utbyta tips, råd och erfarenheter och betitta en och annans körning. Några tranor syntes också beskåda våra övningar, vilket nu nästan hör till tradition.

Höstens slalom var mästerligt regisserad. Rent av amerikansk klass på upplösningen. Podiets besättning var inte klart förrän absolut sista åket var avkört och dessutom på sista åkets absolut sista decimeter. En påkörd stoppkona kostade tillägg och så var det avgjort. Man kan utan att försöka vara rolig påstå att konornas fall blev några av favoriternas fall. Anders Lofthammar hade svårt att få stopp på sin vackra Miata i målgården och Christoffer Nilforsens anonyma ’muscle car’ hade för mycket ’dirty air’, som drog omkull konor vid och efter passage.

Höstens bana hade en litet annorlunda profil. Bitvis tätare mellan konorna, som medförde tempoväxlingar och dessutom något svängigare, vilket gav en del oönskade och tidsödande sladdar. Ett annorlunda upplägg med två genomkörningar omedelbart efter varandra tillämpades. Andraåket företogs alltså på något varmare däck och med de egna nyss begångna misstagen friskt i minne. När alla 27 deltagarna hade kört sina två åk gjordes kort paus för summering och fika. Därvid kom de på Göran Larssons initiativ införskaffade pumptermosarna till god nytta liksom Anders Claessons nybakade kanelbullar.

Efter den korta pausen genomfördes det sista och för många avgörande testet. Vid sammanräkningen visade det sig att Peter Karlsson hade vunnit och jag tror ingen anser annat än att det var rätt man som vann. Med sin genom fria Weberhalsar härligt snörvlande Ford Escort med den tillknycklade baken, genomförde han tre prickfria åk, varav ett var dagens näst bästa. Tvåa var Christoffer Nilforsen i sin vackert gula Speedster, en man vi alla unnar varje glädjeämne. En riktig kämpe. Trea och med dagens enskilt bästa körning kom en ny stjärna, Claes-Håkan Jacobsson i sin Subaru WRX STI. Fyra hjul som driver och bra chaufför.
________________________________________________

Sedan följde resten med Fredik Rydéns Autobianchi i täten. Också ett glädjande resultat. För egen del tvingades jag konstatera att 404 HK kräver sin man, speciellt utan elektronik och den mannen var inte jag, åtminstone inte den dagen.

Dieselklassen togs hem av Tony Lesse i en dekaltrimmad Peugeot Sport skåpbil. Tror han längtar efter en Miata.

Om arrangemanget får inläggen på forumet uttala sin dom, men som enögt jävig får man anse att arrangemanget flöt på bra och att alla verkade trivas. Även de nytillkomna medlemmarna till antalet tre. Mekaniskt var väl all skada en avkörd och sedermera fixad gaswire och all egendom förblev hel.

Nu är det bara att ta med sig lärdomarna från årets övningar och ladda för våren 2008. Den kompletta listan kommer på mail till deltagarna.