Sportbilsträffen i Hofsnäs 2012 hade placerat tre femtioåringar i högsätet - det var MGB, Lotus Elan och Triumph Spitfire som celebrerades. SSJ hade flera representerade häribland. Torbjörn Jonsson, Anders Claesson och undertecknad i olika variationer av MGB och Gunnar Hultqvist i Lotus Elan. Även Kjell Adelsund, Thure Gellerbrandt och Kurt Bertilsson var på plats.

Man kan vara snäll och prata väl om sådana här tillställningar för den goda sakens skull och Hofsnäs är på inget vis sämre än andra sådana här shower, men personligen (och det står väl inget i hemsidestatuterna om att man måste köra den välvilliga stilen till allt) tyckte jag det var lite tråkigt. Kjell var lyrisk över vägen dit och många kanske var uppskattande till det hela, men va fan...
Är det här kul? Efter ett antal år i den svenska sportbilsvärlden bjuder en sådan här tillställning inga direkta nyheter precis. Har man sett en orginal Porsche eller MGB så har man. Jag vet inte, det kanske bara är jag som är trött och teknikointresserad men Hofnäs har, som de flesta sådana här föreställningarna inte mycket till puls. Det råder en allmän "allt är trevligt och härligt Janne Tromark-atmosfär" över hela grejen. Utan djup. Eller kanske är det bara så som Kjell skrev i sitt majl-utskick att två av de fyra MGB som önskades upp på podiet var SSJ:ska men ingen av dem var min. Fast det tror jag jag kan ta.

Kommer ni ihåg Båstad Classic Car Show då det hölls i Norrvikens trädgårdar? Det var mängder med bilar men det var framförallt ännu mer av marknad i form av begagnade delar, tidningar och böcker, lådor fulla med gamla kromlister, krängningshämmare, strålkastarglas och sällsyntheter man letat efter i åratal. Det var bullar, starköl och spunnet socker. Man hade att göra timmavis där. Det var liv. Varför finns inget sådant på de här bilutställningarna?

Torbjörn Jonsson och Ande(r)s Claesson fick alltså köra upp sina bilar på podiet och bli interjuvade av herr Tromark. Torbjörn i sin ack så tidiga MGB från dess födelseår 1962 följd av Kjell Johansson från Getinge med sin, producerad sida vid sida med Torbjörns. Endast ett nummer skiljer dem i tillverkningsordningen. Och Ande(r)s då med sin muller-GT.

Sedan blev det surströmming på kvällen. DET bjuder på smaksensationer.

Göran

Thure Gellerbrandts Morgan
Kjell Adelsunds Mx5:a
Gunnar Hultqvists Lotus Elan
 


Torbjörn på väg upp förevigad av broder


Tvillingen

    


Torbjörn med brorsdotter