Jag har varit på ishockey.... denna djävulens sport! Ni frågar er säkert vad en motorsportmänniska gör på hockey?
Jo, när en säljare kom till jobbet och ville bjuda på hockey sa vi givetvis ifrån på jobbet. Gokart är mycket roligare! Och jodå, vi fick köra ett lagrace på vroom! Givetvis var jag med i det vinnande laget och sen kan ni ju förstå vad förstapriset var.

HV spelade denna lördagkväll mot Rööögle... jag tror dom är från södra delarna av landet för deras stora hejarklack (minst 15 pers) skrek på nåt som för mig verkade vara skånska. Kvällen innan matchen var det ju årsmöte i SSJ och vid maten fick jag en genomgång av Bosse J och Göran om hur läget var. Röögle hade tydligen inte så mycket att spela för men HV spelade fortfarande för placering i serien vilket kanske skulle kunna göra det hela lite intressantare.

Kvällens publiksiffra var nästan 7000. Men det var inget vidare drag i hallen och jag undrade stilla om det är i den här miljön som små barn ska växa upp. Vid flera tillfällen såg jag små barn i allt för stora tröjor som fick äta popcorn för att inte störa pappa. Detta kan inte vara nyttigt! Dom borde få vara på en riktig biltävling i stället, ute i friska luften!

Bakom oss satt några äldre herrar (ja det fanns förresten gott om den varan) och pratade konstant i 3x20 minuter! För var period som gick blev det lite sluddrigare... jag är inte intresserad av fotboll på 70-talet heller!!!

HV körde givetvis över Röögle ordentligt och deras klack såg mer och mer ansträngda ut ju längre kvällen gick. Inte fick vi se några slagsmål heller, inte för att dom inte försökte men dommarna gick ju imellan hela tiden! HV målvakten blev rätt brutalt nerkörd en gång och var nog riktigt förbannad! Han försökte slänga av sig vantarna och hade förmodligen gett sig på sin motståndare om han bara fått! Nu fick han inte det... och så var det roliga slut.

Jag har inte fått nån mer känsla för hockey efter detta och jag köpte ingen för stor tröja till min son på väg hem. Han ska aldrig behöva uppleva detta! Motorsport är hans grej, det har jag bestämt!

// Magnus Berglund