Månadsmöte - tema Healey
februari 10

Austin Healey som bil, klubb och racingglädje var tema för februari månads måndagsmöte. Anledningen till detta var att vi bjudit in detta märkes svenska klubbs ordförande (puh) och dess meste racingförare, PG Johannsson respektive Nisse Nyblaeus. Det är ett par talvana herrar dessa, med schtil och schwung tar de scenen i besittning och talar önskvärt länge och trevligt. PG, talade om klubbens historia, om svackor och uppryckning, om Europamötesresor och om av klubben arrangerade sådan i Halmstad. Aktiviteterna i klubben är många och PG talade om detta, och om att försöka entusiasmera och få medlemmarna engagerade. Detta har, från en som lyssnat på Mats och lite sett på, PG onekligen lyckats med. Klubben utsågs följdriktligen till Sveriges bästa sportbilsklubb 2010. PG som förövrigt även tävlar bana med Healey och då styr i våra färger. SSJ:s alltså, så västgöte han är.

Därpå följde Nisse Nyblaeus, som strax avbröts av Kjell som menade på att han kanske skulle presentera sig, alla visste inte vem han var. Åt detta log Nisse lite överseende och drog igång utan att ta notis om Kjells önskan. Den som i övrigt avbröt talarna var Mats.

Nisse överraskade lite med att ta oss tillbaka till tidigt sextiotal då han som tioåring först kom i kontakt med sportbilar och vilken upplevelse detta gett honom. Detta kom han att ta fasta på då han vid femtio började ansättas av den där frågan: Gör jag det rätta? Lever jag fullt ut som jag vill? Nisse, som verkligen varit en man i karriären, började något ersätta arbetslivets adrenalin med racingens dito, köpte en Healey 100 från USA och började tävla i Sverige.

Med tiden har det blivit mer och mer internationellt köra. 100:an står i England och körs bara utrikes, en 3000 har införskaffats för bl.a den svenska serien i historisk racing. Nisse berättade om sina upplevelser med sina Healeys, inte minst från Le Mans classic och från Spa:s sextimmarsrace. Han fick för övrigt glädjen att emottaga startbevis även för årets upplaga av Le Mans classic. En ynnest få förunnat.

Slutligen fick vi avbryta för lite fika innan Nisse avrundade med ett klipp från en tävling på Castle Combs i England i år. 33 på plats uppskattade mycket det som delgavs oss. Nu vet ni vilka det är i racingdepåerna framöver. De uppskattar besök.


Kjell i mitten headbangar

Låt mig till sist förklara det som var tänkt som ingressbild men blev en avslutningssådan istället. Mats Svanberg, är ju som bekant både Healeyåkare och spjuver, och hade till undertecknad översänt dessa bilder inför måndagsaftonens träff, med tillägget: "Dessa SKA användas som introducering till mötet." Nå, nu hanns icke detta så de får slå Mats ton an här istället. Herr Svanberg försöker ju alltid visa upp folk i det bästa, och det har han lyckats med här tycker jag. Nisse i kilt, Nisse med traktorhjälp, PG med blick och PG med klädesreklam. (Den senare bör nog betraktas som en fotoredigerad pik.)

Göran