SSJ:s MOTORSPORT HALV...ELUJAH

Det var samling i Parken igen. Denna gång för a gathering av tävlingsbilar inom Sällskapet (och sådana som snart ansluter). Nu blev bilarna på plats inte så många. Men det är sådant som händer. Vi som var på plats, och vi var nästan 40, gladdes åt de som var där och inte minst ägarnas intressanta berättelser om sina karriärer och bilar, med Conny som moderator. Trions bilar och information räckte väl till för att göra tillställningen lyckad.

Johan Kylberg med sin Radical RS3, en sportvagnsprototyp som växt sig stor och ur ursprungsradicalens kostym. 260 hästars Hayabusamotor för 570 kilos totalvikt sänder iväg skönheten från 0 till 100 på 2,8 sek. Det är så snabbt så det anar vi inte. Förmodlingen. Johan började köra i fjol och ser fram emot fem tävlingar i år. Och vi välkomnar dig i Sällskapet Johan.

Björn Otterberg har kört sin Merlyn mk 20 i tjugo år och satsar på en full säsong 2015. Hans cigarrformade formel ford från 1972 minner om klassiska racerbilslinjer. Cortinamotor i en äkta formelbil ger 105 hk på 400 kilo. Björn berättade om livet i racerdepån så att många säkert lockades dit.

Börje Gustavsson informerade om en rallykarriär som inleddes på 70-talet men som nu återupptagits igen. "Det går mycket fortare nu, än då." Asconamotor fick han 180 hk ur och bilen, även om Roy verkade misstro det, väger 1000 kilo. Lars Fransén agerar kartläsare.

Det måste framhållas att alla tre presentationerna var mycket informativa, underhållande och lockade till att följa respektives framfarter. Nu börjar snart herrarnas säsonger, för Börje börjar (ursäkta) det den 2 maj med start Folkets park för vidare upp i de mörka Lekerydstrakterna. Johan inleder samma helg på Mantorp och för Björn och motorhistoriska på Kinnekulle den 8 - 10 maj.

Tack alla inblandade.

Nu satsar vi för fullt mot söndagen och Vårslalomen.

Mats Svanberg ringde om kvällen och bad om ursäkt för att han glömt kvällen och en race-Healey. Du är självklart ursäktad Mats.

Göran


Johan Kylberg lastar av sin Radical SR 3


Björn Otterbergs Merlyn mk 20 on it´s feet


Börje Gustavsson och Lars Franséns Opel Ascona

Johan
Börje


Björn