ATT HA OCH INTE HA

Någonstans i utgången på en raksträcka på Cadwell Park, Linconshire, England, tjuter det till lite extra i en Porsche 917. Kanske är varvtalet uppe i 8200 v/min och den tyska 12:an går sönder. Om det rör sig om en felväxling eller att växeln hoppat ur sitt läge är oklart. Vad som är klart är att det är Mark Hales som sitter bakom ratten i en bil som tillhör David Piper. Vad som också är fastställt är att mr Hales, bland andra racingjournalister, var på plats för att göra ett testreportage med en Porsche 917 och en Ferrari 512 S och att det alltså då, under avrundningen av dagen, går åt helvete.

Aj, att vara där och då och hänga över depåmuren i den skärande tonartshöjningen som bara gör ont ont ont. Att se något försvinna i Mark Hales ögon. Att följa alla vända blickar mot David Piper och hans jävla polisonger. Att få vara en av de lättade journalister som hunnit utföra sitt värv och redan börjat packa ner sina attiraljer för att ge sig därifrån och bearbeta det exklusiva materialet. Mark Hales blir kvar i bilen någonstans mitt på den där raksträckan som tidigare gett honom och bilen så mycket njutning. Jag tror att David Piper då vänder sig om mot sin privata bil. Jag tror att han omedelbart börjar formulera på en stämning att överlämna till den där stackars saten till journalist. Jag tror inte det gör så jävla ont i honom. Jag tror att Mark Hales nästan vill dö.

Piper har två 917. Denna är en replika. Motorn sänder Piper för renovering till Tyskland. Denna kostnad, plus olika arvoden och "loss of use" summeras.

Hales får sig den där stämningen överräckt sedan. På ett eller annat sätt. Längst ner, när Piper och domstolar sagt sitt, står det 1,25 miljoner pund.

Tack och adjö


Biljäveln från då jag såg den på Ringen.

 

Det finns att läsa och fördjupa sig i om detta lite varstans på nätet. Vad gäller praxis, avtal och unt so weiter? Jag skiter i vilket, fuck herr Piper tänker jag. Fuck you.

Att ha och inte ha.

 

Göran