GRILLAFTON

Måndagen den 1 juni 2015 andades sommaren fortfarande kyla. Om dagen sa nyheterna oss att maj varit den kallaste sedan 1962 och denna afton ville inget annorlunda. Till Rogberga bar det genom, trots allt, en sjuhelvetes grönska, i ett landskap som inifrån en varm och ombonad MGB var härligt att betrakta. Kylan och det opålitliga regnandet gjorde sällskapet litet, fjorton bilar inalles. Det kan måhända se varmt ut på de inledande bilderna men det var kallt som fan. Aldrig tillförne har korven smakat bättre. Grillmästare - naturally Ande(r)s.

 

 

 


Så här kallt var det egentligen


Det pågår en utställning på Fotografiska i Stockholm om Anders Zorn som fotograf. I stor utsträckning använde han foto som förlaga till sina målningar och etsningar av badande nymfer. Kvinnokroppar och vatten var han djävlig på att fånga. Nåväl även måndagskvällen bjöd på sköna motiv vid vatten. Jag kallar den kort och gott "Andez"

 


Och en ny medlem skänkte oss kvällen tillika. Även om kamerahanden var skakig fick vi en glimt av herr Köhler då han rullade iväg hemåt.