Ringen runt på 24 timmar

Oktober månads möte avhölls i Folkets park i Huskvarna. Det är stora lokaler där och det är tur eftersom uppslutningen krävde detta. 40 anmälda och några plus på det dök upp för att lyssna till Sten Carlsson och Porsche Center Västs satsning på 24-timmars på Nürburgring i midsomras.

Bilen som Sten rattade tillsammans med sonen Andreas och Ulf och John Larsson, är en Porsche 997 GT3 RS i så gott som standardutförande. Även om just uttrycket "standard" och 997 GT3 RS rimmar lite illa. Teamet bestod av ytterligare två bilar, en till för 24-timmars och en för den klassiska tävlingen. Men allt detta och mer om satsningen och bilarna kan ni läsa om HÄR.

Det var inte svårt att inse att Sten uppskattade äventyret. Ett äventyr som upprepas nästa-året, fast då i maj. Kanske något att plita ner i racingkalendern eran. Sedan åts det fralla och macka till självkostnadspris. Då man som jag lämnade församlingen något tidigare än denna, kunde man, om man vände sig om i dörren och tittade bakåt, få för sig att det var uppladdning inför en afton i dansens tecken. Så ter sig SSJ:are då de får slå sig ner tillsammans. Ivriga och entusiastiskt diskuterande en inbromsning, ett tvärstag eller en Nürburgringresa. Kvinnor behövs inte för att dessa herrar skall tända till. Så lämnade jag dem. Och vad jag vet, så sitter de där ännu och ventilerar sina bildrömmar. Och de är sååå ...lyckliga.


Preparing the dog


As raced