MÖTE I FEBRUARI

Det brann i himmelen över Dalvik då jag skulle köra till Huskvarna för februarimötet. Det fanns, om än kallt, en ny skärpa i luften.

Vi tittade på film. Det var Senna vs Brundle, året 1983 och formel 3-mästerskap i GB. Intressant hoppas jag, även om en engelskspråkig film utan översättning kanske är för svår för en del.

Några minuter in på förevisningen blir jag uppmärksam på ett nytt ljud åt höger – märkligt, det är samma ljud som om någon sov. Verkligen.Vilken maskin i det stora Folkets park frambringar ett sådant besynnerligt ljud? Jag ser upp i taket, mot filmkanonen, nä inget. Märkligt. Följer taket åt höger…

Schism i SSJ?

Björn Otterberg frågar efteråt var jag fått tag i filmen - bilder på Senna i en formel Ford 2000 känns väldigt intressanta. Björn som ju rattar formel Ford 1600 i historiska serien är mycket nöjd och intresserad.  
I kön till fikat sedan, står jag med Björn och Christer Adamsson. Björn är fortsatt entusiastisk. Christer får den där blicken av förlägenhet som ofta inte betyder något annat än att han har en ny rövarhistoria på gång: ”Jag måste erkänna att jag slumrade till lite. Men bara ett par minuter, i början, sedan var det bra. Såg du det?” frågar han lite skamset när jag ler.

  Jodå du sågs