Falkenberg Classic Motor

Att en solig sensommarsöndag få strosa runt i depån bland likasinnade och deras automobiler, ackompanjerad av raka 8-cylindriga Bugattimotorer under full acceleration genom hela registret, – det är något att ta med sig in i vintergaraget.


Joseph Lucas gör sig påmind?

Tredje upplagan av ”Falkenberg Classic Motor” kördes under veckoslutet 8 – 9 september. Ett samarrangemang mellan Racinghistoriska klubben, Göteborgs sportvagnsklubb och Falkenbergs motorklubb tillsammans med tidningen ”Classic Motor”. Detta var finalen och säsongsavslutningen i både RHK-cupen och Sportvagnsmästerskapet


Bosse hade en tuff fight med Mats Hildingsson i Porsche.


Man kan ana vissa drag från Lotus Europa.

Våran Bosse Johansson hade redan tidigare säkrat segern i Mod-sport 2, men körde några inspirerande race där han utmanade de betydligt motorstarkare Mod-sport 1- bilarna. Inte utan en viss framgång. Bosse tänker dock inte vila på några lagrar, utan har planer för ytterligare hästkraftförstärkning inför nästa säsong !


Frode Alhaug från Norge: Corvette Sting Ray.


Norton Commander Roadster.


Magnus Neergaards Riley Nine Sports 1932.

 


Erik Berger i samspråk med eder förbundne. Erik är en berättare av rang och jag lyckades utverka ett halvt löfte om att han skulle slå sig ner på våran ljugarbänk någon gång framöver. Dock påpekades att han har väldigt svårt för att ljuga!

Anders Lotsengård i den gamla bekanta Healeyn ”SID 1”, vill vi fortfarande betrakta som ”våran”. Det är en mäktig upplevelse att se och höra hur den brutala Healeyn under full disciplin låter sig tämjas i fyrhjulsdriftar. Att en hoper småbilar ,som t.ex. klassegraren Rolf Nilssons Lotus Elan, går betydligt fortare , har vi gärna överseende med.

Fullständig resultatlista finns på www.mylaps.com

Staffan plåtade och Pär skrev.


Rolf Nilsson, Lotus Elan.


Lars Esselius, Ford Falcon Sprint, fick så småningom vika sig för Tomas Gustavssons Ford Mustang.


Det var aldrig tal om att man skulle tillämpa dragkedjeprincipen.


Big Healys


Lamborghini 400, en sällsynt gäst.


A smoking generation,-seglivad som få!


Stilstudie SID1.


Big Blocks.