Studiebesök hos däckproffsen i Växjö

Hjelmquistarna från Tranås studerar Robin Sandbergs Mitsubishi rallybil

Fyra av SSJ’s medlemmar hörsammade inbjudan från Växjö Sportvagnsklubb oatt tillsammans med deras medlemmar besöka däckproffsen i Växjö den 24 februari.

Väl på plats efter färd genom det vackra vinterlandskapet och efter sedvanliga hälsningar bjöds det på kaffe. Därefter presenterade Mats Carlsson företaget. Det är starkt inriktat på att förse tävlingsekipage med passande däck och många av de anställda har tävlat eller tävlar. De som varit ute i rallyskogarna känner säkert till Robin Sandberg vars vilda framfart i en etanol-SAAB är oförglömlig. På senare tid har han kört Mitsubishi. Bilen fanns på plats i lokalen och hade epitetet såld.


Välkomsthälsningar av Stefan Svensson, Ordf Växjö Sportvagnsklubb och Mats Carlsson, däckproffsen. Viudare syns känd Bo från SSJ och Lars-Erik Andersson Växjö. Innehavare av en 964 RS och tävlande i historiskt med en Shelby Mustang.

De som varit på racerbanorna har säkert sett däckproffsens servicefordon. Däckproffsen har försett både STCC, Carerra Cup och Camarocup med Michelin-däck. 2010 servas Porsche Carerra Cup, Camarocup och Formel Renault 2.0.


Vinterdäck till 2-hjulsdriven rallybil innan manuell håltagning och dubbning

Däckproffsen är Michelin och BF Goodrich-importör av racing- och rallydäck för Sverige och Norge.

På rallysidan jobbar man med Michelin- och BF Goodrich-däck. All dubbning av Michelin och BF Goodrich-däck sker sedan 25 år tillbaka hos däckproffsen. D v s alla som kör vinterrally på dubbade Michelin/BF Goodrich har anskaffat sina däck via Växjö.(Rally VM och Rally SM kör f n på enhetsdäck från Pirelli). IRC kör med fritt däcksval, d v s många kör på BF Goodrich.

Däcken kommer ohålade och borras manuellt (382-389 hål). Därefter iförs och limmas dubben, som är svarvad i Finland, manuellt styck för styck. Ett jobb som kräver stor yrkesskicklighet och tålamod. Särskilt när man betänker att det årligen levereras ut mellan 7000 och 12000 däck.


Fulldubbade däck. De två övre till 2-hjulsdrivet. De undre till 4-hjulsdrivet


Monte Carlo-rally-däck. För IRC-serien. Dubbas efter behov.


Skuret slicks för asfaltrally. Får ej köra på rena slicks. Farligt nog ändå. De som såg Monte-rallyt på TV kan intyga

Efter guidad visning av lokalerna och deras faciliteter, mingel med Växjöiterna till kaffe med kanelbulle, anträddes hemresan genom de vintriga och djurtäta skogarna. Det gick bra denna gång också.

Kjell