Foto: Bengt-Åce Gustavsson

BOSSE KÖR CHEVRON

 

DET VAR DELTÄVLING FÖR SPORTVAGNSMÄSTERSKAPET PÅ KINNEKULLE I HELGEN OCH VISST ÄR DET SÅ ATT VI HAR REPRESENTATION HÄR OCKSÅ. Bosse Gas kör sin vackra Chevron GR8 i modsport klass II (för er som söker kunskap: HÄR annars kan man väl kortfattat säga att det är ganska brutal modifierade sportbilar (de flesta) som icke kräva bilbesiktning men gärna slicks, och får köras hur jävla fort som helst. Tidigare har Bosse som många av er vet kört sin Lotus Europa här, men sedan några år är det alltså modernare engelsman som gäller, och nu börjar han få ordentlig ordning på attiraljerna. En granskning på nätet gav vid handen (vackra uttryck) att han kört till sig tredje tid, knappt slagen av två Corvette C5 Z06, den snabbaste till yttermera visso en modsport I-bil. Tredjeplatsen kom han att hålla även i första racet, bara fyra sekunder från segern och en halvdito från andraplatsen. Men sedan var det slut, ingen mer info, mer än att han även stod som anmäld till en SSK-klass, en med mycket muskler och brett mellan axlarna. Jag mejlade Bengt-Åce Gustavsson, som är mannen som sköter det mesta vad gäller foto och rapportering från det Racingsverige som är intressant. Och jag fick bilden ovan.

Besök gärna sidorna Svensk racing och Historiesida på RHK för info och uppdatering - en del av er kan säkert hjälpa till med att fylla det arkiv över svensk racings historia som Bengt-Åce jobbar med.

Men vad som hänt efter det där första racet hittade jag alltså ingen information om. Så jag kontaktade Bosse, och så här berättar han.

"Nu börjar jag hitta farten i bilen med dom absolut mjukaste däcken på marknaden och 118% hårdare chassie inställning/sättning än fabriken rekommenderar så valde jag att dubblerade i SSK samt SPVM i helgen. I SSK klass 3 c finns dom absolut starkaste och snabbaste bilarna och så jag förstås med en liten 4 cylindrig motor och alla dom andra med hård trimmade V8 or, Thundercars, Carrera cup Porsche mm. Nu efteråt så kan jag erkänna att det var med stor respekt o lite rädsla som jag åkte ut i det 28 stora startfältet för kvala. Kom in som 5:a i kvalet!! I SSK Racet så kom jag ut ur starten som 5:a låg länge där, blev 4:a (1:an bröt pga motorfel), på baksidan var har jag mycket klart snabbare än Cobran framför som på rakan försvann (som en hel avlöning en våt fredag kväll) för att sedan komma igen på det kurviga partiet så var man i kapp igen... 2 kurvor före målgång så gillade inte framvagnen mina mjuka däck och min hårda chassie inställning/sättning och 3 hjulande över krubsen i ca 160 km utan hade fått nog och bröts av. Stannade 20 cm ifrån räcket med 28 kg rött grus överallt. En lyckad helg med hittills person bästa på 54,25. Men det finns mer att hämta här är jag säker på!,av både mig o bilen efter helgens 10 pass."

Det låter bra det där. Nästa tävling är mittsommarens höjdpunkt Sportvagnsmeetinget på Knutstorp den 6-8 juli - då tilllsammans med de racinghistoriska serierna - Hallelujah.

Göran