April månad

Har du spanat långt ner i halsen på ett par spanska webrar på det senaste? Den möjligheten hade du haft om du var hos A&A på måndagen den 8:e. April var i sitt kallaste men inne i det engelska garaget samlades en massa ssj:are och önskade våren hitåt. Kan man inte göra något handgripligen åt vädret (å det kan man faktiskt i väldigt liten utsträckning och omfattning) så får man träffas och prata sport- och racerbil för det får en att glömma att det ännu bara är tre ynka vårvintergrader i själva luften. Korv, bilar och glada grabbar skapar illusionen av något annat.

Loftis berättade om sin Elan som han tävlar med i historisk racing och förklarade att de missöden som drabbade bilen lite i fjol nu förhoppningsvis är avlägsnade ur bil och garage. Bilen har gåtts igenom grundligt. Blickar och tal föll sedan på den Brabham F3:a han har börjat re i. En bil en gång körd av Torsten Palm och då gul och lackerad i Mennen-skrud. Fomel 3:or är det kanske egentligen läckraste i bilväg man kan tänka sig i Sverige och ack å ve för att dess storhetstid är by gone. Med tiden kommer ni att få ta del av bygget här på Sidan tänker jag.

Ande(r)s pratar inte högt och offentligt det har han gjort klart för Kjell. "Men jag kan svara på frågor," säger han bestämt. Det kunde han i Hofsnäs på den stora scenen också. Då var han i sitt esse Andes utan R.

Det bjöds på tilltugg och Kjell informerade om den nu konstituerade styrelsen (vilket gav plats för Svanbergs obligatoriska inpass) där Ande(r)s fortsätter som kassör, Peter ansvarar för slalom, Christer för bana och Conny är sekreterare.

Nästa händelse ber vi att få återkomma om då en viss revidering av denna är för stunden.


"Så här stor var Elanen när jag fick den!" Loftis berättar för ett led ssj:are

 


Loftis Brabham i förgrunden. De flesta lyssnar uppmärksamt

 


Vilken är störst MG eller Lotus? Ja, där ser ni!


Ande(r)s nya vackra extraktorgrenrör i MG:n


Ande(r)s renoverar Alfa tillika