Velodromloppet på Gelleråsen 2007-06-17


Bistra miner. Mycket är krokigt och sönderslaget.


Lösningsorienterade människor. Deppar inte över lite extra utmaningar.


Bo under uppvärmningsvarvet.

Bos bil racepreparerad i viloläge. Klar att ta sig an konkurrenterna.


Bo, Börje och Jon fulla av tillförsikt efter en strålande träning.


Stor förödelse efter att ha studsat på kerbs och fastat i gruset.

Under helgens tävlingar på Gelleråsen det s k Velodromloppet gjorde Bo Johansson verkligen skäl för epitetet Bosse "Gasa så det rasar". I dubbel bemärkelse.

Efter en lyckad tidsträningen startade Bo på ruta 3 i Race 1 och kom i väg mycket bra. Han syntes t o m ha andraplatsen i första kurvan. Sen blev det trångt och vid kontakt med kerbsen skars däcksidan på vänster fram upp flera decimeter. All luft rusade ur men i sitt adrenalinstinna tillstånd märkte Bo inte detta förrän i nästa sväng, då bilen inte längre ville lyda roder, utan i 140 till 160 km (beroende på när frågan ställdes) tog ett hopp rakt ut i gruset. Retardation till stillastående på 2 meter. Naturligtvis tog Bo´s kropp stryk, men än mer bilens. Mycket finlir med luftledplåtar i vindtunneln spolierades på ett ögonblick och karossen bröts upp. Efter racet lyftes resterna in i depån med en gaffeltruck. Inga bortförklaringar från Bo, som hela tiden hade haft plattan i mattan, ursäkta … durken. Stor förstämning inledningsvis, men efter en relativt kort stund så vaknade tävlingsdjäveln till liv igen och reparationsarbetet inleddes. Hela verktygsarsenalen kom till användning. Bågfil, slägga, svets och inte minst en norsk lastbil, som användes till att räta ut aluminiumplåt. Krävdes 4 dubbelriktade överkörningar. Sedan var allt OK.

Vid 22-tiden såg det mörkt ut i sommarkvällsljuset och Bosse uttryckte i en svag stund vilja att lasta upp och åka hem. Börje tyckte nog att de skulle skruva, nita, svetsa ihop bilen först och Jon uppmanade Bo att koppla av och ta en öl(till), vilket gjordes. Kl 24.00 avbröts arbetet av hänsyn till depågrannarna för att återupptas kl 07.00. Kl 10.45 drogs sista skruven vid line-up’en.
_____________________________________________


Reparationen har påbörjats. Släggan framme. Senare användes en norsk lastbil till jobbet. Efter 4 överkörningar var plåten rak.

11.00 startade racet med Bo på sista startposition. Efter 10 avverkade varv hade Bo passerat alla konkurrenter och hyllades som segrare med lagerkrans och Smålands nationalsång. Säg den glädje som varar beständigt. Vid prisutdelningen fråntogs Bo segern p g a ett litet ryck ’under starters order’ en bra stund innan fältet släpptes. Ett tidstillägg på 20 sekunder utdelades, vilket innebar nedflyttning till tredje plats. Pyrt tyckte t o m de som tjänade placeringar. Men regler är regler och till för att följas. Kvar har dock teamet tillfredsställelsen av att med skadskjuten bil i hällande regn ha tvålat till alla konkurrenter på banan. Nästa anhalt garaget. Mycket jobb inför Svenskt Sportvagnsmeeting på Knutstorp. Men Bo, Börje och resten grejar säkert det. Dags för nya upplevelser.

Den vackraste


Lasse Jönson Porsche 904 Carrera GTS . Ovanlig, vacker, snabb och välljudande.

 

SID1________________________________________________
Hur gick det för övriga med anknytning till Sällskapet. Jo SID’en, som Mats Svanberg har stora intressen i, vann sin klass med Anders Lotsengård vid ratten, efter att en framförvarande tävlande blivit utesluten för omkörning under gul flagg. Reglerna igen. Tillämpade. Mats uttrycker stor sympati för denne unge tävlande, som kört skjortan av konkurrenterna i en röd Healey. Schildt är namnet. D y. Känt namn i Bilsportkretsar. Primärt faderns än så länge. SID’ens resa fram till tävling var inte helt problemfri. Vid tidsträningen lät bilen som en lastbil. Orsaken visade sig vara ett trasigt avgasrör. Mats fick ila till Biltema i Örebro och fixa ett flexibelt rör att trä över. Så var det fixat. Det långa hoppet mellan växlarna på uppvägen genom lådan visade sig ha sin förklaring i att overdriven endast används vid nedväxling. Uppåt räcker vridet till och överhettning av ’lådan’ undviks. Nedåt skonas ekipaget.


Mats skötebarn. Lite problem med avkört avgasrör bara.

Rule Britannia


Cooper. Med hela aerodynamikkitet, ESP, TC, Antispinn, ABS m m på plats i sittbrunnen. Svanskota och högerfot.

Historiskt fordon som vistats i vära trakter när Erki var aktiv.


Engelsk bilparad. Många märkesklubbträffar.

Oldies
 
Brännarna
Drifters
Omkring 200 bilar deltog i helgen. Varenda en hade varit värd en bild och kommentar, men något måste sparas till nästa race: Knutstorp. Då, om inte förr, hoppas jag verkligen att någon annan för kamera o tangentbord.