Erkki i Brabham BT28 på Knutstorp

Kontakten med BMWSC och Olof Johansson har inte bara givit oss tillfälle till mer banåka, den ger oss också lite skön nostalgi. Olofs farbror heter Erkki Salminen och Erkki var formel 3-chaufför av rang på 60- och 70-tal. Olof delger oss bilder och text.

Såsom varande cykelentusiast måste jag framhålla att Erkki sedan blev cyklist av rang och skördade en hel del framgångar i veterantävlingar.Erkkis första formel 3:a var en Cooper T71 som han köpte hösten 1968. Bilen var från början en formel 2:a men bygdes om till F3:a när den kom till Sverige.Förste ägaren till bilen var blivande formel 1- värdsmästare Graham Hill. Bilden är handritad av Oddmund Olsen från Göteborg 1969Dalslandsring

 

 


Erkkis första race på Anderstorp. Vann gjorde Ronnie P.

 


Ronnies Petersons bil

 

 


Vid Brabhamfabriken i England, där Erkki byggde en bil.

 


Bilden är från depån på Anderstorp, från vänster Reine Wisell, sedan står Greger Kronegård och den siste mot höger är Gustav Dieden Karlskoga.Brabham BT28 Knutstorp


Jonny Green från Karlskoga och Erkki efter att de bildat team med en ny sponsor, Corn Broducts AB i maj 1971. Jonny körde en Ford Escort. (Jonny som förövrigt SSJ-gänget son var på SSM i somras pratade en del med, främst genom Loftis som hade familjehistoria genom Christer med herr Green.


 

 


Erkki träffar kungen på Anderstorp


SM på Ring Knutstorp 1971 där Erkki knep en andra plats. Bilen är en Brabham BT41.Krash i Monaco


På två hjul på Mantorp. Bilen framför missar växeln och Erkki stöter ihop med dennes bakhjul och åker på två hjul. Killen i bilen framför hade märken på hjälmen, men allt gick bra.