Plombo motor

Någonstans långt långt ut i skogen, åt Norra Unnared te ligger Plombo. Där har ni antagligen aldrig varit. Ni eller ljuset för den delen. Så mörkt är det där. Så långt borta ligger det. Hade det legat öster om E4:an hade det förekommit i någon Astrid Lindgrenskriven saga, såsom hemvist för något lurt väsen. Det är tur för David, som har sin firma här, att det finns saker som post och internet. Herregud så mörkt det är därute. Men stämningen är god det är den visst det. Det var som att lämna Jönköping under hösten och sedan köra igenom hela vintern, och när vi kommit fram var det vår och smörgåstårta.

Här ute fick vi smakprov på David Lindströms rally- och företagshistoria (jo han är född i Anderstorp där biltävlande och företagande ligger nära). Volvon som ni ser på bilden kör David fort med uti skogar nästa lika mörka som denna. Bilens födelsebevis säger 1975 men som David säger är det bara skinnet som är vanlig personbil. Inunder är det racingmaskin. 400 000 kronor kostar bygget bara i delar. 1160 kg och 259 hästar och stötdämpningsomfång på 28 centimeter fram och 20 centimeter bak. David flaggade upp för slalomkörning framåt vårkanten. Handsken är alltså avtagen och lätt slagen uti våra slalomansikten.

David ägnar sig nu på heltid åt sitt företag och säljer bland annat fälgar och däck för både gata, rally och snabbköra på bana. Hör av er till David, han kan nog hjälpa er. E-post till David och hemsidan är Plombo Motor.

Tack för aftonen.

 


Peter fick ta det som fanns kvar sedan herrar nivetvilka hade försett sig

 


David fick tavla och tack och blommor till frun.

I bakgrunden ser ni föresten Klein som nyligen hemkommit med Mazda Miata Mk III/C med 18-tumsfälgar från Tyskland.
Han verkade nöjd. Tro jag det. Även Grennard hade bytt, sålt sin Panamera och köpte 997 cab istället.


Katalysator som inte är effektdödande i volvons slutrör.