JOHANS NISSAN

Även Johans Nissan Sunny GTi-R har ärorik historia, om än inte lika vinstrik. Däremot är det herr altmeister himself, Stig Blomqvist, som rattat den i Safarirallyt 1991 där han i par med codriver Benny Melander blev 5:a. Bilen kördes även året efter men då i händerna på ett privatteam.

Johans fyrhjulsdrivna är den av bilarna som ligger klart närmast ursprungsbilen, och bilen skall besiktigas som den den är, varit och skall förbli. Ett av få avsteg är den 5-växlade dogboxlådan av samma typ som Tommys Citroen har.

Bilen är utrustad med en tvärställd 2-litersfyra med 16-ventilstopp som i orginalskick ger 220 hk och 300 i tävlingsskick. För Johan ligger målet nånstans runt det dubbla jämfört med orginalet. Bilen kommer att rulla på lite större hjul. Där orginalets 14 är utbytt mot Subarufälgar på 17 alternativt 16.

Johans bil är den som ligger närmast färdigskick och besiktning. Vårslalomen 2010. Då skall han vara där med Stigs gamla rallyvagn och försvara de uppstripade färgerna..

 

Då Johan köpte bilen (av ett rallyteam i Uppsala som hade bilen som reservdelsbil) var orginalstripningen kvar och även om den för närvarande är bortplockad skall den dit igen.

Bilden nedan är från ett tidigare besök hos herrarna.