Nürburgring Classic 28-30 september 2007

Text: Lasse Pettersson Bild: Lasse Pettersson m.fl.

Nu har årets Nürburgring Classic genomförts med deltagande av bl.a. två glada gäng från Sportvagnssällskapet i Jönköping.

Kurt Bertilson. Porsche 912R, deltog med Pierre Fogelström som "Beifahrer". Med var också Pierres dotter Elin, Ingemar Persson från Hjo och Bobby Wahren, Bålsta.

Det andra ekipaget var en Porsche 356C med Lasse Pettersson och Egert Sandberg som besättning, ivrigt påhejade av Christer Adamsson och John-Eric Thore, den sistnämnde från Göteborg.

Via bro och färja rullade bilar och släp längs autobahn till motorsportens Mekka, Nürburgring.

Fredagen ägnades åt besiktning av fordon och utrustning. Lasses gäng hann även med en tur till den pitoreska staden Cochem, där Moseldalens vinodlingar studerades. -Turister, muttrade Kurt och fördrev istället resten av dagen med sin sista finjustering av 912:an.

Lördag och söndag kördes det på Norslingan. Kurt var som vanligt snabbast, men det syntes inte i resultatlistan. Det handlade ju om regularity! Lasse och Egert skördade inte heller några lagrar, men de 75 hästarna i 356:a kändes ganska ystra - utom i uppförsluten.

Måndag kväll siktades Jönköping igen. En härlig vecka var ända, bilarna hela och minnet fullt av roliga historier, trevlig samvaro och glada tillrop. Och en och annan öl hade förvisso passerat genom deltagarnas lekamen.